A  A 
Share
Wezemaalse Wijnfeesten
Na de heropstart van de wijnbouw in het Hageland worden in Wezemaal sinds 2004 de ‘Wezemaalse Wijnfeesten’ georganiseerd, jaarlijks telkens de laatste zaterdag van augustus vanaf 14 uur.
Wie houdt van gezellige wijnstanden, waar volop kan geproefd worden, moet zeker naar Wezemaal komen. Er zijn ook standen met streekproducten en oude ambachten en straatmuzikanten zorgen er voor een unieke sfeer.  Kinderen maken er een ezelswandelingetje of een ritje met een huifkar. Als afsluiter is er ’s avonds  een spetterend optreden op het podium voor de kerk.
Er staan een 15-tal wijnstanden van vooral Hagelandse wijnbouwers. Ze hebben allen diverse soorten wijnen mee.
De dorpskom van Wezemaal is verkeersvrij gemaakt en aan de ingang staat een kiosk waar men het wijnglas met het embleem van de Wezemaalse wijnfeesten koopt. Met dit wijnglas waarbij 5 gratis proefbonnetjes zitten kan men bij de diverse wijnbouwers wijnen proeven en vergelijken.
De Wezemaalse wijnfeesten worden georganiseerd door de Wezemaalse wijnbouwvereniging ‘Steenen Muur’. Ze hebben een eigen wijnkelder en maken zelf 6 verschillende soorten wijnen.

Aanbod voor groepen die de laatste zaterdag van augustus de Wezemaalse wijnfeesten willen bezoeken

Praktisch
Meld op voorhand de komst van je groep en het aantal deelnemers aan Eduard Monsecour (0473 17 30 69 - ), voorzitter vzw Steenen Muur. De wijnglazen met de gratis proefbonnetjes worden klaargezet tegen het afgesproken uur.

  • wijnglas: € 6
  • 1 extra gratis proefbonnetje per wijnglas voor groep die afspraak heeft gemaakt
  • (eventueel) voorbehouden parkeerplaats voor bus
 
Administratief centrum
Provinciebaan 20
3110 Rotselaar

Tel.: 016 61 63 11
Gratis: 0800 94 154
Fax: 016 61 63 93
E-mail: info at rotselaar.be