A  A 
Share
WIJN PROEVENWijn proeven in de wijnkelder " In den Steenen Muur", Kerkstraat 16, 3111 Wezemaal

Om Hagelandse wijn te proeven moet je niet ver gaan. Ga langs de monumentale trap aan de buitenzijde van het ‘Bezoekerscentrum van de Wezemaalse wijn’ naar beneden en kom binnen in de gewelfde wijnkelder ‘In den Steenen Muur’.
De wijnkelder werd ingericht door de vzw Steenen Muur.
Deze vereniging legde in 1999 terug enkele wijngaarden aan op de Wijngaardberg in Wezemaal. Ze plantten er de beste wijnrassen zoals pinot gris, pinot noir, bacchus, chardonnay en sirius waarvan ze lekkere witte wijn maken. Op een terrasvormig perceeltje groeien er sinds 2004 ook wijnranken aan een stok volgens de middeleeuwse teeltmethode. Het wijnras heet‘dornfelder’ en de wijnspecialisten van de vzw Steenen Muur maken er een heerlijk smakende dieprode wijn van.
Al de druiven worden ter plaatse geperst, tot wijn vergist en gebotteld. Alle materiaal om wijn te maken is in de kelder aanwezig en wie een bezoek brengt aan de wijnkelder krijgt er desgewenst een uitleg over het wijnproces.

Bezoek aan de wijnkelder en wijnproeverij

Een bezoek aan de wijnkelder met een wijnproeverij kan enkel voor groepen vanaf 15 personen op afspraak. Gewoonlijk biedt men 4 verschillende soorten wijn aan om te proeven. In de wijnkelder krijgt men bovendien een boeiende uitleg over het wijngebeuren in Wezemaal en wordt men rondgeleid in de diverse kelderruimtes. Een arrangement , uitgewerkt door de toeristische dienst van de gemeente, waarbij een wijnproeverij zoals hierboven beschreven gekoppeld wordt aan een rondleiding in het bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn kost € 5,00 p.p.

Andere regelingen voor een bezoek aan de wijnkelder met wijnproeverij zijn mogelijk mits voorafgaandelijke afspraak met de verantwoordelijke van de Steenen Muur via 0473 58 40 12.

 


Bij evenementen

De wijnkelder is ook een aantal keren per jaar open vanaf 14u voor de individuele bezoeker ter gelegenheid van evenementen.
In 2014 ben je van harte welkom op:

Zaterdag 30 augustus : Wezemaalse wijnfeesten

Meer info: www.steenenmuur.be - 0473-58 40 12 
Administratief centrum
Provinciebaan 20
3110 Rotselaar

Tel.: 016 61 63 11
Gratis: 0800 94 154
Fax: 016 61 63 93
E-mail: info at rotselaar.be