A  A 
Share
Bruggetjesroute

Ontdek de vijf nieuwe fietsbruggen van Rotselaar

       
 Hanewijkbrug  Wingebrugje De Plas  Wingebrugje Beversluis  't Schipke  Dijlebrug

In Rotselaar is het heerlijk fietsen en wandelen langsheen Demer, Dijle, Winge en Laak. Hiervoor zijn talrijke fiets- en wandelpaden voorzien. Om het fietsen en wandelen nog aangenamer te maken werd in 2012 iets unieks gerealiseerd. Op een jaar tijd werden er vijf nieuwe fietsbruggen aangelegd.
De meest opvallende (ook ‘s avonds, dankzij de feeërieke verlichting) is de Hanewijkbrug over de Dijle in Werchter. Zij ligt exact op dezelfde plaats als de oude trambrug, die in de jaren zestig werd afgebroken. Vorig jaar werd deze brug tijdens Rock Werchter officieel ingehuldigd door minister Hilde Crevits.
De nieuwe brug vormt een essentieel onderdeel van het recreatief en functioneel fietsnetwerk van Rotselaar.

En de vier andere bruggen dan?
Over de Winge werden twee fraaie houten bruggetjes aangelegd. Eentje aan de Plas van Rotselaar en de andere in Beversluis, Heikant. De brug van ’t Schipke, op de grens van Tremelo, werd vernieuwd en ook aan de samenvloeiing van Demer en Dijle werd een nieuwe brug over de Dijle gelegd.
De twee brugjes over de Winge werden aangelegd door de Vlaamse Milieumaatschappij in het kader van waterbeheersingswerken en de brug van ’t Schipke kwam er dank zij een samenwerking met de gemeente Tremelo. De twee bruggen over de Dijle werden aan-gelegd door Waterwegen en Zeekanaal met steun van de gemeente en de provincie.

Soldatenbrug en de brug over de samenvloeiing Demer-Winge
Naast de vijf nieuwe fietsbruggen, heeft Rotselaar nog twee andere fietsbruggen: de soldatenbrug en de brug over de samenvloeiing Demer-Winge. Ook deze twee bruggen zijn opgenomen in de Bruggetjesroute.

 
Soldatenbrug  Brug over samenvloeiing Demer-Winge


Twee bewegwijzerde lussen langsheen de nieuwe bruggetjes: de Bruggetjesroute
Vanaf half mei 2013 verbinden twee bewegwijzerde lussen van elk ongeveer 8km de fietsbruggetjes met mekaar. Ontdek de mooie, ongekende hoekjes van Rotselaar en stel vast hoe een vistrap er uitziet aan de watermolen.

Neem de fiets of trek je wandelschoenen aan en start je tocht aan het nieuwe sportcomplex de Toren op het Domein ter Heide.

Afstand: 9 km (kaart lus 1) en 8 km (kaart lus 2)
Vertrek: Sportcomplex 'de Toren', Torenstraat

Bewegwijzering

Administratief centrum
Provinciebaan 20
3110 Rotselaar

Tel.: 016 61 63 11
Gratis: 0800 94 154
Fax: 016 61 63 93
E-mail: info at rotselaar.be