A  A 
Share
Werchter aan het water
De plannen voor de herinrichting van de Werchterse dorpskern krijgen steeds meer vorm. De samenvloeiing van Demer en Dijle is een belangrijk deel van het fietsknooppuntennetwerk en trekt dus heel wat dagjestoeristen. De Hanewijkbrug, de fietsbrug die de Tweebruggenstraat met de Hanewijk verbindt, was een eerste stap naar aan aangename (fiets)verbinding van en naar Werchter centrum en de verdere verbinding met het landschapspark Rock Werchter. Het dorpsgezicht verdient wat minder verkeer, meer groen en gezellige ontmoetingsplaatsen. De geografische locatie van de Tweebruggenstraat aan de Dijle is hier ideaal voor.
Voorjaar 2015 starten enkele belangrijke werken die de ontwikkeling van de dorpskern van Werchter verder versterken. Bekijk hieronder alvast de simulatievideo:

3D voorstelling Dijleterras Werchter from Gemeente Rotselaar on Vimeo.


Nieuwe parking Werchter-brug
Om het centrum van Werchter verkeersluwer te maken, wordt aan het kruispunt van de Hanewijk met de Haachtsesteenweg een groene randparking voor personenwagens aangelegd. Hierdoor bieden we extra parkeergelegenheid aan de bezoekers van de horecazaken en winkels van Werchter-brug, kerkbezoekers, fietstoeristen en de bezoekers van het cultuurhuis ‘de Jack-Op'. Dankzij de Hanewijkbrug is er zo een snelle verbinding tussen de parking en het centrum van Werchter. Deze werken starten in de lente van 2015.
Dijleterras aan de Tweebruggenstraat
De natuurlijke waterloop van de Dijle wordt aangegrepen om van de Tweebruggenstraat een autoluwe en groene ontmoetingsplaats te maken. De brede rijweg van de Tweebruggenstraat wordt functioneel herdacht om de leefbaarheid en kwaliteit van deze zone te verbeteren. De Hanewijkbrug zal aansluiten op een mooi Dijleterras met overkapping, dat via gezellige zittrappen aansluit op het toekomstige plein. Het multifunctionele plein wordt ingericht met heel wat groen, zitbanken, natuurlijke spelelementen en extra fietsenstalling. De bedoeling is om het terras deze zomer al open te stellen.
Veilige fietsverbinding naar Haacht
In het najaar start de aanleg van vrijliggende fietspaden met beveiligde oversteekplaatsen en nieuwe openbare verlichting tussen Werchter en Haacht. Op dat moment zal de gemeente een infoavond organiseren over het project, de fasering, omleiding en signalisatie met betrekking tot deze werken.

Contact
Dienst Openbare Werken
016 61 63 50
 
Administratief centrum
Provinciebaan 20
3110 Rotselaar

Tel.: 016 61 63 11
Gratis: 0800 94 154
Fax: 016 61 63 93
E-mail: info at rotselaar.be