A  A 
Share
WIJNFEESTEN


Wezemaalse wijnfeesten

Op zaterdag 26 augustus 2017vanaf 14 uur worden voor de veertiende keer op rij de Wezemaalse wijnfeesten georganiseerd. Daarmee wordt een traditie uit de eerste helft van de 19e eeuw terug in leven geroepen. Wezemaal was in die periode gekend als wijndorp. Niet minder dan 32 ha wijngaarden sierden de zuidflank van de Wijngaardberg.

In 1999 werden er terug enkele wijngaarden aangelegd op de Wijngaardberg door de vzw Steenen Muur. De wijn die ze maken kan men proeven in de wijnkelder onder het oud gemeentehuis van Wezemaal.
Tijdens de wijnfeesten wordt er niet alleen Wezemaalse wijn aangeboden maar worden tevens alle professionele Hagelandse wijnboeren uitgenodigd om er een eigen wijnstandje op te bouwen.

De wijnfeesten vinden plaats midden in het dorp van Wezemaal. Zoals dat op de meeste wijnfeesten het geval is koopt men bij aanvang een fraai wijnglas . Hier is het glas versierd met het embleem van de Wezemaalse wijnfeesten . Men mag het achteraf als souvenir mee naar huis nemen. Het kost 7 euro en men krijgt er al direct 5 gratis bonnetjes bij waarmee men op de diverse wijnstanden verschillende wijnen kan proeven. Nadien kan men volop wijn drinken aan 2 euro per glas.Er zijn niet alleen wijnstanden maar ook kraampjes met streekproducten en oude ambachten. Men kan wandelen naar de wijngaarden en ’s avonds is er nog een muzikaal optreden op het podium voor de kerk. De wijnfeesten duren tot in de late uurtjes.

Doorlopend kan men ook een bezoekje brengen in het “Bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn”, Kerkstraat 16, Wezemaal. De sfeervolle multi-mediavoorstelling over het Hageland en zijn wijn en de tentoonstelling lonen echt de moeite. Men ontdekt er waarom men in Wezemaal en in het Hageland met succes aan wijnteelt kan doen. De toegang tot het bezoekerscentrum is gratis.

Om 20.30 uur is er een optreden van de coverband Electro-magnetic Sunrise op het podium naast de kerk.

De wijnfeesten zijn een organisatie van de vzw Steenen Muur i.s.m. het gemeentebestuur van Rotselaar en met steun van de provincie Vlaams-Brabant.

Info: dienst toerisme Rotselaar
Tel.  016-61 64 15 of 

www.rotselaar.be
www.steenenmuur.be


 
Administratief centrum
Provinciebaan 20
3110 Rotselaar

Tel.: 016 61 63 11
Gratis: 0800 94 154
Fax: 016 61 63 93
E-mail: info at rotselaar.be