A  A 
Share
Gemeente Rotselaar vernieuwt straten (06/11/2015)

Gemeente Rotselaar vernieuwt straten

Actieplan investeert momenteel meer dan 200.000 euro in veilige weginfrastructuur.

De gemeente Rotselaar investeert in een goed uitgeruste en comfortabele weginfrastructuur. Een permanent onderhoud van het wegennet versterkt de veiligheid van alle weggebruikers. Met de winter in aantocht zijn de wegenwerken in Rotselaar momenteel in volle uitvoering.

Momenteel realiseren verschillende aannemers op vele locaties herstellingswerken en asfalteringen in opdracht van de gemeente Rotselaar. Op verschillende plaatsen zien de inwoners en voorbijgangers dan ook signalisatieborden of kleine tijdelijke omleidingen opduiken. Zo worden er op verschillende plaatsen betonplaten vervangen (Dijlestraat, Grotestraat, Gevel, Duitsveldbaan, Steenweg op Wezemaal) en drempels en goten worden hersteld. De straat wordt vernieuwd met een nieuwe laag asfalt in de Sint-Cecilialaan, Leuvensebaan, Steenweg op Nieuwrode, Wezemaal centrum, deel Hanewijk en Kapoenstraat.

Speciale aandacht gaat ook naar de nieuwe aanleg van de wegen op de Heikantberg. Zo worden de straten in de Esdreef, Wandeldreef, Bremstraat en delen van de Echostraat nu verhard en kwalitatief verbeterd met een nieuwe laag asfalt.

In 2016 starten daarnaast ook enkele belangrijke werken zoals de volledige heraanleg van de Haachtsesteenweg met een volledig nieuwe straatinfrastructuur en vrijliggende fietspaden tussen Werchter en Haacht. In Hoogland, Kleine Molenweg en Hermansstraat (Werchter) krijgen de inwoners riolering en een nieuwe straat, waarbij extra aandacht gaat naar de veiligheid van de voetgangers en fietsers.

Met dit programma wil de gemeente Rotselaar de kwaliteit van de wegen verbeteren, met veel aandacht voor de veiligheid en de verkeersleefbaarheid in de woonbuurten.
Probleem met je riolering?
Meld dit via 078 35 34 33 (24/24)
Administratief centrum
Provinciebaan 20
3110 Rotselaar

Tel.: 016 61 63 11
Gratis: 0800 94 154
Fax: 016 61 63 93
E-mail: info at rotselaar.be