A  A 
Share
Ik wil duurzaam (ver)bouwen en heb vragen! (04/01/2012)

Voor inwoners van Rotselaar zijn er een aantal gratis kanalen om deze behoefte in te vullen. Afhankelijk van de vragen zijn er drie verschillende aanspreekpunten: het wooninfopunt beantwoordt je algemene vragen, het infoloket van DuboVlaamsBrabant helpt je verder met praktische technische vragen, het uitgebreid bouwadvies is er voor de toekomstige bouwers en verbouwers. Deze mogelijkheden zijn gebundeld in een infomap die kan komen ophalen op de dienst wonen van de gemeente.

Ik heb algemene vragen over bouwen en wonen

Voor algemene vragen over wonen en bouwen kun je terecht bij het wooninfopunt 'Wonen tussen Dijle en Velp': premies/ fiscale voordelen/ levenslang aanpasbaar wonen/ huren en verhuren/ (ver)kopen van een woning/ sociaal huren, sociaal lenen en kopen/ FRGE-lening. Voor meer informatie contacteer of tel 016 31 18 69. De zitdag van het wooninfopunt is op woensdag tussen 14u en 16u in het administratief centrum van de gemeente Rotselaar, Provinciebaan 20.

Meer info: www.wooninfopunten.be

Ik heb praktische technische vragen

Je zit met een praktische vraag over isolatie, ventilatie, verwarming, vermijden van koudebruggen, zonne-energie, waterbesparing of duurzame materialen? Dan kun je terecht bij het infoloket DuboVlaamsBrabant: een digitaal en telefonisch loket voor korte, technische vragen. Uw vraag wordt gratis beantwoord. Inwoners van Vlaams-Brabant kunnen al hun vragen mailen naar (vermeld uw naam en adres). Elke dinsdagvoormiddag van 9 tot 12.30u staan professionele adviseurs van Dialoog vzw voor u klaar op het nummer 016-23 26 49.

Meer info: www.vlaamsbrabant.be/dubo

Ik wil uitgebreid bouwadvies voor mijn nieuwbouw of verbouwing

Ga je grondig verbouwen of plan je een nieuwbouw? Vraag dan uitgebreid gratis bouwadvies van Dialoog vzw:

  • advies op vlak van oriëntatie / isolatie / ventilatie / energiezuinige verwarmingssystemen / waterbesparing / gebruik van hemelwater / duurzaam materiaalgebruik
  • persoonlijk advies op maat, helder en duidelijk
  • kwalitatief en onafhankelijk advies, gebaseerd op de Vlaamse Maatstaf Duurzaam Bouwen
  • vervangt geenszins het werk van de architect (geen diepgaande technische berekeningen of detailuitwerkingen)
  • duurt maximum 3 uur.

Praktisch
Situatie 1: Je hebt ontwerpplannen voor een nieuwbouw of grondige verbouwing?
Vanaf het ogenblik dat de eerste ontwerpplannen op tafel liggen kan je bouwadvies vragen. Je maakt een afspraak en komt langs. Je architect is eveneens welkom. De adviseur neemt de plannen kritisch onder de loep en geeft extra advies en tips.

Situatie 2: Je wilt je huis verbouwen maar hebt geen bouwplannen op papier?
Vaak gaat het bij verbouwingen om plaatselijke ingrepen, die zonder vergunning of architect uitgevoerd worden en waarvoor geen plannen beschikbaar zijn. In dit geval kan een adviseur bij je thuis langs komen. Je ideeën worden besproken en je krijgt bijkomende suggesties voor een duurzame verbouwing

Hoe maak je een afspraak?
Je kunt een afspraak maken via . Telefonisch reserveren kan op het nummer 016-23 26 49. Dankzij de provincie Vlaams-Brabant  en gemeente Rotselaar is het advies van 3 uur gratis voor inwoners van Rotselaar.

Meer info: www.vlaamsbrabant.be/dubo

 


Administratief centrum
Provinciebaan 20
3110 Rotselaar

Tel.: 016 61 63 11
Gratis: 0800 94 154
Fax: 016 61 63 93
E-mail: info at rotselaar.be