A  A 
Share
Interleuven realiseert 11 nieuwe koopwoningen in Werchter (05/03/2012)

In een recent aangelegde verkaveling aan de Grotestraat-Kleinstraat in het attractieve Werchter (deelgemeente van Rotselaar) bouwt Interleuven elf nieuwe woningen. Kwalitatief en betaalbaar wonen in een dynamische gemeente is de insteek van dit woonproject. Interleuven start binnenkort met de verkoop op plan. De werken starten vermoedelijk in de loop van 2012 en er wordt gestreefd naar een voorlopige oplevering in 2013.

Vier verschillende types eengezinswoningen worden aangeboden: 5 woningen met een ingewerkte garage en 3 slaapkamers, 2 woningen met een carport en 3 slaapkamers, 2 woningen met een ingewerkte garage en 2 slaapkamers en 2 woningen met een naastliggende garage en 3 slaapkamers. De kavels hebben een gemiddelde oppervlakte van 2a 90ca.

In elke woning wordt de keuken geïntegreerd in de leefruimte. Elk huis heeft een eigen grote tuin (oppervlakte tussen 104 en 180 m²) en er is ruimte voor een terras. De woningen worden instapklaar aangeboden, dit betekent inclusief keuken, badkamer, binnendeuren, vloerafwerking, elektriciteit, sanitair en verwarming.

Het bouwvolume heeft een sobere en moderne uitstraling en vormt één architecturaal geheel. Het project oogt aantrekkelijk omdat er gespeeld wordt met een variatie van bouwdieptes en kroonlijsthoogtes.

De woningen worden afgewerkt met duurzame materialen: een roodbruin genuanceerde baksteen, aluminium schrijnwerk, glas met lage k-waarde, … Ook de wegenis is uitgerust met energiezuinige openbare verlichting. Vanzelfsprekend voldoen de woningen aan de huidige wetgeving met betrekking tot de energieprestatieregelgeving, hemelwateropvang en –hergebruik.

Groene wadi

De verkaveling combineert de voordelen van een groene en rustige omgeving met de nabijheid van scholen en verschillende handelszaken op wandelafstand in de dorpskern van Werchter. De centrale ligging van Werchter in Vlaams-Brabant is een extra troef. Steden als Leuven of Aarschot zijn vlot bereikbaar met de bus. Het treinstation van die andere deelgemeente, Wezemaal, zorgt met meer dan 80 treinen voor een vlotte verbinding met andere steden zoals Brussel, Antwerpen of Hasselt.

Het bouwproject kijkt uit op een groene wadi, een milieuvriendelijk systeem voor de afvoer en opvang van regenwater. De wadi wordt gecombineerd met een groot terras waarop gezellige zitbanken geplaatst zijn. Voor wie liever op een actieve manier ontspant, is er het nabijgelegen recreatieve domein Ter Heide, met talrijke sportmogelijkheden en zwemzone 'de Plas'.

Energiezuinige openbare verlichting

Interleuven is partner van BLISS (Better Lighting in Sustainable Streets), een Europees project met partners uit Groot-Brittannië, Nederland en Duitsland. Wij testen voor onze partners publieke verlichting die niet alleen minder energie verbruikt maar die ook door de bewoners van de wijk als beter en veiliger wordt ervaren. Om dit laatste te onderzoeken, deed Interleuven in 2010 een enquête bij de huidige bewoners van de Grote- en Kleinstraat. Hieruit bleek dat de bestaande, klassieke verlichting als te donker wordt ervaren. De algemene appreciatie bedroeg 6,5 op 10. Op het einde van het BLISS-project (eind 2013) wordt er een nieuwe bevraging (zowel in de oude als nieuwe wijk) uitgevoerd. Begin 2011 werden er 25 lantaarnpalen geplaatst en deze zouden tot 35% minder energie verbruiken dan de klassieke systemen.

Prijzen

Interleuven is bouwheer en verkoper van de woningen. De gemeente Rotselaar is eigenaar van de gronden en treedt op als verkoper van de percelen. De prijzen van de woningen liggen tussen 222.410 € en 257.838 € (prijzen exclusief 10% registratierechten op de grond en 21% BTW op het gebouw). De woningen worden verkocht op plan. Informatie kan u verkrijgen bij de heer Marc De Neef (0495 53 84 47 of ). Plannen, afbeeldingen, oppervlakten en prijzen van de verschillende woningen, vindt u terug op de website van Interleuven (www.interleuven.be).

Interleuven is een dienstverlenende vereniging die onder andere woonprojecten realiseert in samenwerking met de betrokken gemeente(n). De intercommunale hecht veel belang aan het aanbieden van betaalbare woonoplossingen aan de inwoners van het arrondissement Leuven en gaat op een duurzame en verantwoorde manier om met de steeds schaarser wordende ruimte. Andere recente woonprojecten van Interleuven zijn er in Betekom, Bertem en Zoutleeuw.

Administratief centrum
Provinciebaan 20
3110 Rotselaar

Tel.: 016 61 63 11
Gratis: 0800 94 154
Fax: 016 61 63 93
E-mail: info at rotselaar.be