A  A 
Share
Samenaankoop zonneboilers: aannemer gekend! (07/09/2012)

Via de organisatie van samenaankopen tracht de gemeente het schaalvoordeel uit te spelen om lagere prijzen te bedingen voor bepaalde diensten.

Energie besparen, energiekosten verlagen en bovendien minder CO2 uitstoten: het kan door te investeren in duurzame hernieuwbare energie zoals het plaatsen van een zonneboiler. De gemeente organiseert samen met een aantal andere gemeenten uit onze regio, nl. Hoegaarden, Herent, Keerbergen, Lubbeek, Rotselaar en Tremelo, en Interleuven een samenaankoop van zonneboilers. Door deze samenaankoop wil de gemeente goede voorwaarden bedingen bij de installateurs-leveranciers.

In elke gemeente is er in het voorjaar van 2012 een infoavond over ‘zonne-energie in je woning’ doorgegaan. Tegelijkertijd werd er een toelichting gegeven over deze samenaankoop van zonneboilers en kon men zich opgeven als kandidaat om te zetelen in de werkgroep. Deze werkgroep werkte de voorbije maanden actief samen om die firma te zoeken die de beste prijs/kwaliteit aanbiedt. 

Ondertussen is de aannemer gekend. De werkgroep samenaankoop zonneboilers nodigt iedereen uit op een infoavond waarbij de installateur een toelichting geeft over het gekozen zonnesysteem. Deze infoavond gaat door op 10 september 2012 in de grote zaal (2de verdiep) van Vrijetijdscentrum De Mena te Rotselaar. Aanvangsuur is 19u30.

Overweeg je om een zonneboiler te plaatsen, dan kan je intekenen als geïnteresseerde in de samenaankoop. Een dergelijke intekening houdt niet in dat men uiteindelijk verplicht is een zonneboiler aan te kopen. Vraag het intekenformulier op bij de milieudienst en bezorg dit zo snel mogelijk terug. Op deze manier wordt je persoonlijk op de hoogte gehouden van het verdere verloop van het project.

De terugverdientijd van de plaatsing van een zonneboiler op je bestaande woning kan je berekenen via http://www.energiesparen.be/energiewinst/zonneboiler. Bij deze berekening wordt rekening gehouden met de premies van de netbeheerder en de gemeente.

Meer info: milieudienst 016-61 63 50,

Overzicht subsidies zonneboiler 2012

subsidie zonneboiler bestaande woning
(= aangesloten op elektriciteitsnet voor 1/1/2006)
nieuwbouw
(aangesloten op elektriciteitsnet vanaf 1/1/2006)
Eandis 550 euro/m² (max. 4.125 euro)   geen
gemeente Rotselaar 15% aankoopfactuur (max. 500 euro) 15% aankoopfactuur (max. 500 euro) 

Administratief centrum
Provinciebaan 20
3110 Rotselaar

Tel.: 016 61 63 11
Gratis: 0800 94 154
Fax: 016 61 63 93
E-mail: info at rotselaar.be