A  A 
Share
Win schitterende prijzen met je gebruikte frituurolie of -vet! (28/09/2012)

Van 1 tot 31 oktober 2012 organiseert Interafval* samen met EcoWerf en Valorfrit** opnieuw de Grote Inzamelmaand van frituuroliën en -vetten. Hét moment om je gebruikte frituurolie of -vet naar je containerpark te brengen. Wie weet win je wel een van de 1.000 bioscooptickets! Bovendien maak je kans op een mooie fiets of een gloednieuwe friteuse.

FRITUURVET NAAR CONTAINERPARK VOOR PRIJZENPOT
Tijdens de Grote Inzamelmaand krijg je één tombolabiljet per liter gebruikte frituurolie of -vet die je correct inlevert op jouw containerpark. Dus hoe meer je binnenbrengt, hoe meer winstkansen! Op het tombolabiljet staat een unieke code. Geef die in op www.inzamelmaand.be en je weet meteen of je een bioscoopticket binnenhaalt. Niet gewonnen? Geen nood, je maakt later nog kans op een friteuse of een fiets.

HET MILIEU DEELT IN DE WINST
Nog een andere goede reden om je gebruikte frituuroliën en -vetten naar je containerpark te brengen? Correct ingezameld kunnen ze gerecycleerd en hergebruikt worden, bijvoorbeeld als milieuvriendelijke biodiesel. Ze worden er trouwens altijd gratis aanvaard. Spijtig genoeg verdwijnen veel van die oliën en vetten nog steeds in de gootsteen, het toilet, de tuin, de riool of tussen het restafval. En zo spoken ze rond in ons milieu om veel schade te berokkenen: verstopte afvoerbuizen en leidingen, bodem- en watervervuiling ... Breng je gebruikte frituurolie en -vet dus altijd naar je containerpark!

Het volledig wedstrijdreglement en meer info over de inzamelmaand vind je op www.inzamelmaand.be. Meer weten over de inzameling en recyclage van frituurolie of -vet: www.ecowerf.be of www.valorfrit.be.

*Interafval is het samenwerkingsverband tussen de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten en alle Vlaamse intergemeentelijke milieubedrijven. (www.interafval.be)
** Valorfrit vertegenwoordigt de producenten, invoerders en verdelers van dierlijke en plantaardige frituuroliën en -vetten in het kader van de ‘uitgebreide producentenverantwoordelijkheid’ in Vlaanderen. (www.valorfrit.be)

Administratief centrum
Provinciebaan 20
3110 Rotselaar

Tel.: 016 61 63 11
Gratis: 0800 94 154
Fax: 016 61 63 93
E-mail: info at rotselaar.be