A  A 
Share
Structureel onderhoud E314 Heverlee - Wilsele (15/05/2013)

Drie nachten voorbereidende werken op de E314

Tijdens de zomermaanden vinden er ingrijpende werken plaats op de E314 tussen Heverlee en Wilsele. Het wegdek van de E314 wordt  in beide richtingen vernieuwd en er worden weefstroken aangelegd om de doorstroming te verbeteren. Met het oog op deze grote werf vinden er gedurende 3 nachten (van 15 op 16 mei, van 16 op 17 mei en van 17 op 18 mei) voorbereidende werken plaats op de E314.  De hinder voor het verkeer blijft beperkt omdat de werken ’s avonds en ’s nachts worden uitgevoerd.

Een rijstrook afgesloten

Vanaf  woensdag 15 mei voert AWV gedurende 3 nachten voorbereidende werken uit op de E314, tussen Heverlee en Wilsele, in de richting van Lummen. Op de middenberm vinden er kapwerken plaats: de aannemer rooit struiken ter voorbereiding van de eigenlijke onderhoudswerken die van start gaan in de zomervakantie.

De werken worden uitgevoerd met een mobiele werf. Om veilig te kunnen werken wordt de linkerrijstrook  gedurende deze drie nachten afgesloten van 21u ’s avonds tot 6u ‘s ochtends. Er wordt enkel ’s avonds en ’s nachts gewerkt om de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Als gevolg van de kapwerken op de middenberm zal de openbare verlichting vanaf 15 mei tot het einde van de werken op de E314 niet meer werken tussen Heverlee en Wilsele.

Structureel onderhoud E314 Heverlee – Wilsele

De eigenlijke onderhoudswerken gaan van start op 1 juli 2013 en moeten afgerond zijn voor de start van het nieuwe schooljaar. Met de aanleg van weefstroken in de beide rijrichtingen van de E314 tussen Heverlee en Wilsele creëert AWV meer ruimte voor in- en uitvoegbewegingen en een ‘rustiger’ wegbeeld. Het gevolg is vlotter en veiliger verkeer. AWV geeft tijdens dezelfde uitvoeringsperiode het wegdek een structureel onderhoud: de E314 krijgt over de hele breedte (tussen Heverlee en Wilsele, dus over een traject van 6.5 kilometer lang) een nieuwe asfalt toplaag en onderlaag. Enkele onderbruggen, locaties waar de snelweg boven een lokale weg ligt, krijgen ook een onderhoud.

Tijdens de eigenlijke werken (structureel onderhoud wegdek en aanleg weefstroken) op de E314 blijft overdag steeds de volledige capaciteit van de E314 (twee rijstroken in iedere rijrichting) in gebruik. Verdere informatie i.v.m. de fasering volgt de komende weken. Enkele weken voor de start van de werken zal AWV meer gedetailleerde informatie verspreiden via een extra nieuwsbericht.

 

Administratief centrum
Provinciebaan 20
3110 Rotselaar

Tel.: 016 61 63 11
Gratis: 0800 94 154
Fax: 016 61 63 93
E-mail: info at rotselaar.be