A  A 
Share
Bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn volledig vernieuwd (23/08/2013)
Het Bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn in Wezemaal zit in een nieuw kleedje. Een nieuwe stijl, nieuwe technologieën en een aangepaste inhoud maken het centrum fris en aantrekkelijk. Een informatieband rondom het gelijkvloers leidt de bezoekers doorheen het wijnverhaal. De geologische achtergrond, de geschiedenis, het vinificatieproces, het proeven en talrijke leuke weetjes animeren de bezoeker. Geurflesjes duiden de verschillende aroma’s die men in wijn kan aantreffen. Op i-pads vindt de bezoeker informatie over de Hagelandse wijn, maar ook over Hagelandse streekproducten, toeristische wijnroutes in de buurt of horeca.
De Hagelandse wijnen kunnen er ook gedegusteerd worden. De wijn van de maand wordt als proevertje aangeboden en de bezoeker kan kiezen uit een ruim assortiment.

Voor de herinrichting van het bezoekerscentrum werkte de gemeente samen met de provincie Vlaams-Brabant en architectenbureau Studio Farris uit Antwerpen. Voor de ontwikkeling van de inhoud en opstelling werd samengewerkt met verschillende wijnbouwers, de docent wijnbouw van CVO de Nobel en het Regionaal Landschap Noord Hageland.

Op donderdag 22 augustus werd het vernieuwd bezoekerscentrum officieel ingehuldigd in aanwezigheid van burgemeester Dirk Claes, Monique Swinnen (gedeputeerde voor toerisme), een delegatie Wezemaalse wijnbouwers en vereniging Steenen Muur vzw.

Neem zeker eens een kijkje!

Je kan het wijnbezoekerscentrum nog bezoeken tot aan het allerheiligenverlof, elke dinsdag tot vrijdag van 13 tot 17 uur en in het weekend van 14 tot 18 uur. Maandag is sluitingsdag, maar op afspraak zijn groepsbezoeken mogelijk. Wil je graag wijn proeven? Dat kan! In de gezellige wijnkelder onder het bezoekerscentrum kan je met groepen vanaf 15 personen een proeverij organiseren met Wezemaalse wijn van de druiven van de Wijngaardberg.Meer info over het Bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn


Administratief centrum
Provinciebaan 20
3110 Rotselaar

Tel.: 016 61 63 11
Gratis: 0800 94 154
Fax: 016 61 63 93
E-mail: info at rotselaar.be