A  A 
Share
Werchter krijgt nieuwe randparking (27/11/2014)

Werchter krijgt nieuwe randparking

Op het plein op de hoek van de Haachtsesteenweg en Hanewijk worden extra parkeerplaatsen aangelegd. De gemeente Rotselaar heeft hiervoor een beheersovereenkomst afgesloten met het Vlaamse Gewest als eigenaar van het perceel.
De parking biedt plaats aan 35 wagens en zal dienst doen als randparking voor het centrum van Werchter. Het centrum van Werchter kan bereikt worden via de vlakbij gelegen fiets- en voetgangersbrug over de Dijle.

Randparking
De nieuwe parking in Werchter zal heel wat autoverkeer uit de dorpskern weren, bijvoorbeeld bij begrafenissen, en zo de leefbaarheid in het centrum nog versterken. Het biedt extra parkeergelegenheid bij evenementen in cultureel centrum Jack-Op of bezoeken aan het belevingscentrum RW X. Het gemeentebestuur ziet de parking ook als startpunt voor fietstochten en wandelingen en bij een bezoek aan het nieuwe landschapspark (NWW) op de terreinen van Rock Werchter.

Voor de aanleg van de parking wordt gebruik gemaakt van kunststof grasrasters zodat het groene karakter behouden blijft. Er wordt aan de ingang ook voorzien in een hoogtebegrenzer zodat vrachtwagens en ander zwaar verkeer geen toegang hebben. De parking wordt visueel van de aanpalende woningen afgescheiden door middel van schanskorven en een haag. De scheiding met de Haachtsesteenweg is voorzien door middel van wegneembare paaltjes. De in- en uitrit is gelegen langs de Hanewijk. De raming om deze werken uit te voeren ligt om en bij de 80.000 euro, btw inclusief.

Dorpskernvernieuwing
De gemeente zal, met een nieuw project van dorpskernvernieuwing, binnenkort aan de fiets- en wandelbrug over de Dijle een nieuw waterproject starten om de relatie tussen de dorpskern en de samenvloeiing van Demer en Dijle te versterken. Zo zal er een zonneterras langs de oever van de Dijle worden aangelegd en komen er meer groenvoorzieningen op het aanliggende plein.

Werchter als toeristische trekpleister
De aanleg van de parking past in de visie van het gemeentebestuur om de Demervallei als toeristische poort te ontwikkelen en te promoten. Werchter ligt geografisch aan het knooppunt van 3 streken: Zuiderkempen, Hageland en Dijleland en heeft landschappelijk een groot toeristisch potentieel met zijn rivieren, de Demermeanders als natuurpareltjes en de bossen en velden langs de rivieroevers. Daarnaast heeft Werchter ook naambekendheid als bierdorp met het befaamde Jack-Opbier dat gedurende bijna een eeuw gebrouwen werd in de bekende brouwerij Jack-Op, waar het bekende studentenbier wordt aangeboden aan de vele bezoekers.
Administratief centrum
Provinciebaan 20
3110 Rotselaar

Tel.: 016 61 63 11
Gratis: 0800 94 154
Fax: 016 61 63 93
E-mail: info at rotselaar.be