A  A 
Share
Vluchtelingencrisis: wil jij ook helpen? (14/09/2015)

Je wil goederen, kleding of andere nuttige hulpmiddelen schenken?

Heel wat mensen steken deze dagen de handen uit de mouwen om de vluchtelingen te helpen. Ook de inwoners van Rotselaar blijven duidelijk niet achter. Het OCMW heeft al heel veel spullen in ontvangst genomen van deze weldoeners. Door de grote weldaad is haar opslagcapaciteit echter bereikt.

Heb je toch nog nuttige spullen die je graag wilt schenken aan de vluchtelingen? Dan verwijzen we je graag door naar De Kringwinkel Spit (016 26 09 21). Je kunt de goederen zelf brengen, laten ophalen of naar het containerpark brengen.

Je wil je inzetten als vrijwilliger?

Dan kan het OCMW jouw hulp zeker gebruiken. Voorlopig is er nog geen 'georganiseerde' vrijwilligersgroep voor asielzoekers en vluchtelingen. Daarom richt zij zich momenteel op individuele contacten die extra hulp willen bieden.

Het OCMW brengt je in contact met asielzoekers en vluchtelingen, die nood hebben aan vrijwilligershulp. Jouw taken kunnen dan zijn: basiskennis Nederland leren, asielzoekers wegwijs maken in de gemeente, asielzoekers opvangen bij hun aankomst in Rotselaar, vluchtelingen vergezellen naar de dokter, het ziekenfonds, …

Ben je kandidaat, neem dan contact op met Elke Somers van het OCMW (016 60 61 61 of spreekuur op dinsdag, woensdag en vrijdag telkens van 9 tot 12 uur).
Na je kandidatuurstelling word je uitgenodigd op het OCMW voor een grondige kennismaking. Samen met jou wordt bekeken hoe het vrijwilligerswerk concreet in zijn werk kan gaan.

Administratief centrum
Provinciebaan 20
3110 Rotselaar

Tel.: 016 61 63 11
Gratis: 0800 94 154
Fax: 016 61 63 93
E-mail: info at rotselaar.be