A  A 
Share
Ontdek Speelbos 't Speelhol in Werchter (30/11/2015)
Zondag 29 november werd het nieuwe speelbos in Werchter officieel geopend en ingespeeld. De jeugd kan nu naar hartenlust spelen en genieten van de natuur.Het stuk grond (langs de Nieuwebaan) werd recent aangekocht door de gemeente. Zo verzekeren we dat deze gronden niet in privébezit terecht komen. De aankoop is als natuurproject ingediend zodat de kosten voor 80% door de provincie zijn terugbetaald.

Het bos, gelegen ter hoogte van de chirolokalen, is opgeruimd en ingericht met medewerking van INL, de intergemeentelijke natuur- en landschapsploeg. Droog hout werd verzameld en alle afval werd weggehaald. Met dode bomen en takken is een gezellige zitkring gemaakt, waarvan de bodem met het hakselhout verzacht is.

Werchter centrum heeft nu één grote, groene speelzone van aan het chirodomein langs het speelbos tot en met de uitgestrekte terreinen van ANB (Agentschap Natuur & Bos). Speciale aandacht gaat er naar natuurontdekking en biodiversiteit. Dit vind je ook terug in de inrichting van het speelbos met een insectenhotel en een broedplaats voor steenuilen.

Na 't Waterdraakje in Wezemaal, dat vorig jaar open ging, is dit het tweede speelbos in onze gemeente. Rotselaar wil op korte termijn ook andere speelzones openen voor bezoekers. Deze bossen geven extra ruimte om er in de vrije natuur te wandelen en te ravotten.

Administratief centrum
Provinciebaan 20
3110 Rotselaar

Tel.: 016 61 63 11
Gratis: 0800 94 154
Fax: 016 61 63 93
E-mail: info at rotselaar.be