A  A 
Share
Kindergemeenteraad Rotselaar: nog één plaatsje vrij (09/11/2016)

Kindergemeenteraad Rotselaar: nog één plaatsje vrij

De Rotselaarse gemeenteraad heeft beslist om nog dit jaar ook een Kindergemeenteraad te installeren.

Leerlingen uit het 5e en 6e leerjaar van de Rotselaarse basisscholen konden zich hiervoor al kandidaat stellen. De scholen organiseerden daarom verkiezingen en stilaan raken de eerste namen bekend van de kinderen die deze verkiezing wonnen.

Er is echter nog één stoeltje vrij in de Kindergemeenteraad. Ook kinderen die wél in Rotselaar wonen, maar school lopen in een 5e of 6e leerjaar buiten de eigen gemeente, krijgen een vertegenwoordiger.

Daarom deze oproep.
Woon je in Rotselaar en zit je in het 5e of het 6e leerjaar, in een school buiten Rotselaar, laat dan vóór 20 november weten dat je kandidaat bent om in de Kindergemeenteraad te zitten.

Hoe doe je dat?

Stuur een mailtje naar . Geef dit mailtje als titel ‘Kindergemeenteraad’. Zet in het mailtje jouw voor- en familienaam, adres en de naam van jouw school. Vertel ook kort waarom jij in de Kindergemeenteraad zou willen zitten.

Zodra de Kindergemeenteraad volledig is samengesteld zal deze een eerste keer samenkomen. Onder de leden van de raad wordt er dan een Kinderburgemeester verkozen. Maar daarover later meer.
Administratief centrum
Provinciebaan 20
3110 Rotselaar

Tel.: 016 61 63 11
Gratis: 0800 94 154
Fax: 016 61 63 93
E-mail: info at rotselaar.be