A  A 
Share
Houd je hond aan de leiband op het openbaar domein (07/04/2017)
De gemeente Rotselaar vraagt aan hondeneigenaars om hun dieren aan de leiband te houden en niet meer vrij te laten rondlopen op het openbaar domein. De voorbije weken kende de gemeente twee bijtincidenten waarbij inwoners ernstig gewond raakten.

De politie vraagt extra aandacht voor het verplicht aan de leiband houden van honden. In een week tijd ontving de politie minstens tien aangiften van loslopende honden. Twee incidenten gingen gepaard met ernstige kwetsuren. Wegens de ernst van deze incidenten, legde gemeente strenge beschermingsmaatregelen op. De honden, die betrokken waren, moeten vanaf nu verplicht in een afgesloten kennel verblijven en mogen enkel gemuilkorfd, met leiband en onder toezicht van hun eigenaar op straat komen.

In Rotselaar zijn hondeneigenaars bij politiereglement verplicht om hun dieren aan de leiband te houden. Het is natuurlijk fijn voor dieren als zij vrij kunnen rondlopen, maar de veiligheid van wandelaars, joggers, fietsers en spelende kinderen is nog belangrijker.
Administratief centrum
Provinciebaan 20
3110 Rotselaar

Tel.: 016 61 63 11
Gratis: 0800 94 154
Fax: 016 61 63 93
E-mail: info at rotselaar.be