U bent hier

Oprichting burgercoöperatie Energie

Burgers die zich verenigen om samen windturbines, zonnepanelen en/of warmtekrachtkoppelingen te plaatsen. In Europa worden tal van dergelijke burgercoöperaties opgestart en nu ook in Rotselaar en Haacht. 

Met de ondersteuning van IGO, de gemeenten Rotselaar en Haacht en in samenwerking met LICHT Leuven, Ecolife en KLimaatnetwerk Vlaams-Brabant wordt in onze gemeente 'LICHT-Rotselaar/Haacht' opgericht, een burgerenergiecoöperatie waar je nog steeds kunt instappen.

LICHT Rotselaar/Haacht

Dit najaar vond een eerste algemene informatievergadering plaats over de opstart van dit project. Op donderdag 19 december wordt de eerste begeleidingssessie voor de werkgroep georganiseerd. Hierna volgen nog vijf sessies die gericht zijn op participatie, draagvlakcreatie en de technische/financiële screening van haalbare energieprojecten. Op die manier wordt de werkgroep professioneel begeleid in haar transitie naar een volwaardige energiecoöperatie over gemeentegrenzen heen.

Wil je graag nog instappen? Dat kan!

Kom op donderdag 19 december om 19.30 uur naar GC 'de Mena', derde verdieping (Provinciebaan 2, 3110 Rotselaar).

Kon je niet aanwezig zijn op de informatievergadering, maar heb je wel interesse om deel te nemen?

Voor vragen en inschrijving kan je contact opnemen met Kristof De Cupere van IGO via kristof.decupere@igo.be of op 0496 25 85 13.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter