U bent hier

Archeologiedagen 15,16 en 17 juni

Nog geen idee wat gedaan zaterdag 15 juni? Dan heeft WinAr in Rotselaar een fijne activiteit voor je in petto. Tijdens Vlaamse Archeologiedagen wordt Speeltuin De Wijngaard officieel geopend en ingespeeld.

Speeltuin De Wijngaard vind je tussen wzc De Wyngaert en de nieuwe woonwijk. De speeltuin is gemaakt uit duurzame materialen en gebaseerd op de archeologische vondsten die werden gedaan op deze locatie.

Meer ontdekken? Kom op zaterdag 15 juni vanaf 14 uur naar Speeltuin De Wijngaard (Molenstraat/Dijlestraat) in Rotselaar.

Na de officiële opening wordt de speeltuin ingespeeld, kan je een kijkje nemen bij enkele echte middeleeuwse ambachtslieden en ondertussen genieten van een sneetje authentiek Wijngaardbrood.  Daarnaast worden er tussen 15 en 16u30 in de cafetaria aan het aangrenzend rust- en verzorgingshuis lezingen gegeven die de resultaten van de opgravingen meer toelichten én de site in zijn regionale en historische context plaatsen.

Programma

  • 14u: officiële opening van de speeltuin door het gemeentebestuur van Rotselaar
  • 15u: Lezing Peter Hazen (archeoloog VEC): “Van grondspoor tot speeltuin De topvondsten van Rotselaar Wijngaard uitgelicht”
  • 15u40: Lezing Bart Minnen (historicus): "Verrassende middeleeuwen: naar de oorsprong van Rotselaar"
  • Doorlopend: spelplezier op de speeltuigen en animatie door echte middeleeuwse ambachtslieden

Vertel het verder

Of volg Rotselaar op Twitter