U bent hier

Art meets Art

Vanavond geeft GC 'de Mena' de aftrap voor haar jaarlijkse expo 'Art meets Art'. Editie 4 van ‘Art meets Art’ brengt twee heren van stand naar VERDIEP 2 in GC ‘de Mena’. Hagelander Jan Rosseels exposeert samen met Peter Simoen. Hoe beeldhouwkunst, grafiek en schilderkunst zich tot een creatief geheel vormen: ontdek het vanavond op de vernissage (20 - 22 uur) of bezoek de expo tijdens een van de volgende momenten: 9, 10, 11, 19 en 17 november, telkens van 14 tot 18 uur.

Over de kunstenaars

Jan Rosseels

Sinds zijn jeugd is Jan Rosseels begeesterd door beeldende kunst. Hij volgde aan verschillende academies zijn opleiding. Tevens was Jan 34 jaar verbonden aan de Hagelandse Academie voor Beeldende Kunst als leraar van de jeugdafdeling. Je vindt zijn beelden op tal van locaties, … in Rotselaar, Aarschot, Leuven maar ook in het buitenland.

Schrijver Jan Simoen verwoordde de beelden van Jan Rosseels als volgt (nooit werd het trouwens beter gedaan): “Jan Rosseels maakt beelden in de ‘verloren-wastechniek’ die later in brons worden gegoten. Vaak hebben ze als thema een greep uit het dagelijkse leven. De figuren zitten verwrongen tussen hun veel te lange armen en handen. Misschien is dit wel een vertaling van de complexe natuur van de mens.”

Peter Simoen

Geboren in Oostende, geschoold in de stedelijke academie van Oostende en aan Sint-Lucas in Gent, reeds tentoongesteld in binnen- en buitenland, ondertussen wonend in Diksmuide en trotse genomineerde van de Thea Beckman-prijs voor zijn illustraties in het jeugdboek ‘De nacht van 2 april’. Het is slechts een korte (sch)ets van Peter Simoen. 

Een poging om een beeld vast te leggen en woorden te vertalen tot tekens. Oude muziek, poëzie, een landschap, verval, een lege plek, een gezicht, de tijd die even stilstaat. Tekenend kijken waar het kleine verhaal uitkomt. Dit alles komt naar voren in de etsen op oude koper- en zinkplaten van Peter Simoen.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter