Buurman: Vuurman

Theatervoorstelling
Tekst en muziektheater
Activiteit afbeelding: 
Vuurman, wat doet u nu?

In de zomer van 2021 stak Geert Verdickt - de frontman van Buurman, bekend van radiosingles als ‘London Stansted’, ‘Bladeren Van Goud’ en ‘Elk Einde Is Een Nieuw Begin’ - tien keer een zomers kampvuur aan en werd Vuurman. Hij nodigde ‘gewone’ mensen uit met een apart verhaal en liet al starend in de vlammen de tongen loskomen.

Er was de man die zijn rug brak maar van Engeland naar Frankrijk zwom. De negentigjarige met Joodse roots, die haarfijn vertelt hoe hij als elfjarig jongentje in 1943 van de deportatietrein sprong. De seingever die zich vergiste in de ontknoping van de wielerkoers. De professor uit De Haan die Geert meenam naar ‘zijn’ deeltjesversneller in CERN, Zwitserland,…

Tien grote verhalen, kleine verhalen, bijzondere verhalen.

Pakkend, verrassend, diepmenselijk.

Vervolgens sleutelde Verdickt samen met zijn Buurmannen aan tien nieuwe nummers. Elk gebaseerd op een vuurgesprek. Die tien nummers staan op ‘Vuurman’, het zesde full album van Buurman. Bij de plaat hoort ook een tiendelige podcastreeks. In elke aflevering neemt Verdickt u mee op reis van vurig verhaal tot nieuwe song. Je start aan het vuur, luistert mee achter de schermen tijdens schrijfsessies en eindigt bij het ontstaan van een nieuw nummer. Om op te warmen kan u de podcastreeks nu al beluisteren via www.buurman.be.

Buurman is Geert Verdickt en zijn Buurmannen Stijn Gevaert (gitaren, drums en backings) en Koen Renders - u weel wel wie - (toetsen, drums en backings). Tijdens het concert brengt het trio nummers en verhalen uit de nieuwe plaat, aangevuld met Buurman-klassiekers.

Buurman. Vuurman. Iedereen heeft een verhaal. Warme gezelligheid op VERDIEP 2, dát spreekt.
Wanneer (alle data): 
18 jan 2023 van 19:30 tot 21:30
Waar: 
Vrijetijdscentrum 'de Mena'
Provinciebaan 2
Rotselaar 3110
Wegbeschrijving
Prijs:
€22
Organisator: 
GC 'de Mena' Rotselaar

Vertel het verder