U bent hier

Dag van de Natuur in Rotselaar

Begeleide rondleiding
Activiteit afbeelding: 

Samen werken en genieten in de natuur.

De Dag van de Natuur staat dit jaar in het teken van de gezondheid. Daarom organiseert de lokale Natuurpunt afdeling, Natuurpunt Rotselaar, tal van activiteiten om zowel de fysieke als mentale gezondheid te stimuleren.

Tijdens deze dag gaan we voornamelijk de handen uit de mouwen steken en verschillende natuurbeheerwerken uitvoeren in het natuurgebied de Wijngaardberg. Zo zullen we ondermeer een gemengde bosrand aanplanten met allerlei inheemse struik- en boomsoorten, wat zowel op korte als op lange termijn een sterk positief effect zal hebben op de biodiversiteit. Ook voor de mensen die minder actief kunnen meehelpen zijn er tal van zaken die zij kunnen doen ter ondersteuning. Daarnaast zullen er ook activiteiten voor kinderen aanwezig zijn onder begeleiding van de Jeugdbond voor Natuur en Milieu (JNM). Op deze dag kan je dus zowel genieten van de natuur en de buitenlucht, alsook een steentje bijdragen om dit natuurgebied meer biodivers en klimaatbestendiger te maken. Om de dag goed af te sluiten gaan we samen met herder Patrick Stubbe en een aantal van zijn schapen wandelen langs enkele mooie plekken uit ons natuurgebied.

De activiteiten starten op zaterdag 27 november om 9:30 tot 16u (natuurlijk kan je ook wat later aansluiten of eerder vertrekken) en zullen plaatsvinden aan de noordelijke kant van het plateau op de Wijngaardberg. Wegwijzers zullen je vanaf de parking aan het kruispunt van de Kapellekensweg en Beninksstraat, begeleiden naar de locatie waar de Dag van de Natuur zal plaatsvinden.  Al het nodige materiaal wordt voorzien alsook warme en koude dranken voor tijdens de pauzes. Je moet zelf enkel een lunchpakket en eigen werkhandschoenen (plus eventueel een schop) meebrengen.

Vergeet je zeker ook niet in te schrijven voor deze activiteit via de website van Natuurpunt Rotselaar.

Als er kinderen meekomen, stuur je best ook een mail met hun leeftijd naar np.rotselaar@gmail.com, zodat we weten hoeveel begeleiders we moeten voorzien.

Deze activiteit wordt mee gepromoot met de financiële steun van het LIFE programma van de EU in het kader van het LIFE BNIP project.


Waar: 
De parking is aan de Beninksstraat (kruispunt Kapellekesweg)
Aarschotsesteenweg 244
Wezemaal 3111
Wegbeschrijving

Vertel het verder