U bent hier

daguitstapje: bezoek aan Colruyt Ollignies en kasteel van Beloeil op dinsdag 29 oktober 2019

Begeleide rondleiding
BEZOEK AAN COLRUYT OLLIGNIES EN KASTEEL VAN BELOEIL OP DINSDAG 29 OKTOBER 2019

Na gebruik van koffie, fruitsap, water en koekjes bezoeken we de Colruyt in Ollignies waar we vooral de logistieke herbevoorrading zien van grote routeerders (dranken, chips, WC papier, keukenrol,...). Dit is een hoogtechnologisch magazijn waar paletten gereceptioneerd en gestockeerd worden in een hoogbouw. Het unieke aan dit magazijn is de samenwerking tussen mens (manueel samenstellen bestellingen) en het automatische gedeelte. In mei 2015 opende een gloednieuw distributiecentrum in Ollignies. Dit unieke staaltje innovatie biedt plaats aan 500 werknemers. U krijgt een exclusieve kijk achter de schermen van deze hypermoderne logistieke site van waar onze winkels bevoorraad worden. We krijgen een presentatie met filmpjes, een rondleiding in het distributiecentrum en er is een vragenronde.
‘ s Middags gebruiken we een drie gangen menu. Daarna rijden we met de bus naar het kasteel van Beloeil, dat al vanaf de 14de eeuw eigendom is van de Prinsen van Ligne. Het is volledig gemeubileerd en bevat een rijke collectie kunstvoorwerpen uit de 15de tot en met de 19de eeuw, waaronder de vermaarde bibliotheek met 20.000 boeken. Een gids geeft ons de nodige toelichting. De Franse tuin, waar groen en water, schaduw en licht elkaar harmonieus afwisselen, strekt zich uit over 25 ha. Op het Domein van Beloeil worden 2 prestigieuze evenementen georganiseerd: De Amaryllis-wedstrijd, georganiseerd eind april - begin mei Het festival van klassieke muziek Musicales de Beloeil. We sluiten deze dag af met een lekkernij.

Wanneer: op dinsdag 29 oktober 2019
Waar: de bus stopt om 7u00 op de parkeerruimte van de carpooling A2/E314 te Aarschot
en om 7u20 op de parkeerruimte van Café ’t Hoekske, Waikke Duys te Tienen.
Bijdrage: 68 Euro p.p., inkomgelden, gids, 3-gangenmenu, koffie met taart, avondsnack, bus en zakgeld chauffeur inbegrepen. Niet-leden betalen 72 Euro.
Begeleiding: Reisclub Morgenster, Els Crab.
Inschrijvingen: vóór 15 oktober, gelieve deze datum te respecteren.
Rekeningnummer Het Aksent/de Morgenster BE31 0017 8543 6055
Waar: 
Het Aksent/ De Morgenster
bergzichtstraat 1
Wezemaal (Rotselaar) 3111
Wegbeschrijving

Vertel het verder