U bent hier

daguitstapje: bezoek aan Heusden, Nederland op dinsdag 10 september 2019

Begeleide rondleiding
BEZOEK AAN HEUSDEN NEDERLAND
OP dinsdag 10 september 2019

Na gebruik van koffie met appeltaart in de Klompenmakerij den Dussen bezoeken we deze werkplaats en zien hoe een klomp wordt gemaakt uit een blok hout. Tevens wordt getoond hoe de motieven en versiersels handmatig (net als vroeger) op de klompen worden getekend. Met veel humor en anekdotes is het absoluut een toffe beleving. Gedurende drie generaties was de klompenmakerij eigendom van de familie van Gennip. Om de traditie levend te houden, droeg Piet van Gennip het bedrijf over aan de huidige klompenmaker Peter den Dekker en zijn vrouw Patricia. Ze werken nu al bijna 20 jaar lang in de volledig vernieuwde oude stijl behouden klompenmakerij.
’s Middags gebruiken we een 3 gangen menu in Heusden met havenzicht. Daarna maken we een rondvaart in Heusden met Rederij Wiljo een mooie tocht over de Maas en rivieren op de grens van Brabant en Gelderland. Het uitzicht op een beschermd natuurgebied en afwisselend landschap met havens, woonschepen, molens is zeer mooi. Met een stadsgids ontdekken we Heusden Vesting. Hij brengt ons in steegjes, pleintjes, de stadshaven, de prachtig gerestaureerde vestingwerken en vele monumentale panden. De gids vertelt over de roerige historie van Heusden, het strategische belang van de vestingwerken, de geschiedenis, de verhalen achter de mooie gevels. Er is nog tijd om een terrasje te doen en we sluiten af met een lekkernij.

Wanneer: op dinsdag 10 september 2019
Waar: de bus stopt om 7u00 op de parkeerruimte van de carpooling A2/E314 te Aarschot
en om 7u20 op de parkeerruimte van Café ’t Hoekske, Waikke Duys te Tienen.
Bijdrage: 70 Euro p.p., inkomgelden, boottocht, gids, 3-gangenmenu, koffie met taart, avondsnack, bus en zakgeld chauffeur inbegrepen. Niet-leden betalen 74 Euro.
Begeleiding: Reisclub Morgenster, Els Crab.
Inschrijvingen: vóór 3 september , gelieve deze datum te respecteren.
Rekeningnummer Het Aksent/de Morgenster BE31 0017 8543 6055
Waar: 
Het Aksent/ De Morgenster
bergzichtstraat 1
Wezemaal (Rotselaar) 3111
Wegbeschrijving

Vertel het verder