U bent hier

daguitstapje: bezoek aan Voetbalstadion Genk en C-mine op woensdag 20 november 2019

Begeleide rondleiding
BEZOEK AAN C-MINE EN VOETBALSTADION IN GENK
OP WOENSDAG 20 NOVEMBER 2019

Genk telt meer dan 66.000 inwoners en is een van de belangrijkste industriële steden van Vlaanderen. Dit in het verleden door de aanwezigheid van drie steenkoolmijnen en tegenwoordig door haar ligging en haar groot shoppingcenter . In de voormiddag bezoeken we het voetbalstadion Racing Genk . Bij een bezoek van het stadion neem je een kijkje achter de schermen met één van de eigen gidsen en krijg je antwoord op al je vragen. Tijdens zo een stadiontour bezoeken we o.a: de lounges, de loges, de persruimte, het bezoekers vak, de dug-outs. We bekijken een film in de perszaal van de private ruimtes, de jeugdterreinen, de galerijen, de overdekte hal, we komen langs de fan shop. Aansluitend brengen we een bezoek aan "GoalMine" waar we kijken, luisteren, opzoeken en spelen. Het parcours van deze voetbalbeleving is opgevat als een interactieve reis door de wereld van het voetbal. met filmbeelden, foto's, geluidsomgevingen, interviews en allerlei interactieve displays.
’s Middags gebruiken we een 3 gangen menu. Na de middag rijden we met de bus naar het C-Mine expeditie mijnverleden. In dit indrukwekkende energiegebouw voel je nog steeds het hart kloppen van de mijn. Ontdek de indrukwekkende oude luchtgang met een hedendaagse, originele invulling. Dit is een beleving ! Er zal nog even vrije tijd zijn om het shoppingcenter te bezoeken. We sluiten deze leerrijke dag af met een lekkernij.
Wanneer: op woensdag 20 november 2019
Waar: de bus stopt om 7u 00 op de parkeerruimte van de carpooling A2/E314 te Aarschot
en om 7u20 aan de kerk op de Aarschotsesteenweg te Tienen.
Bijdrage: 70 Euro p.p., inkomgelden, gids, 3-gangenmenu, koffie met taart, avondsnack, bus en zakgeld chauffeur inbegrepen. Niet-leden betalen 74 Euro.
Begeleiding: Reisclub Morgenster, Els Crab.
Inschrijvingen: vóór 12 november, gelieve deze datum te respecteren.
Rekeningnummer Het Aksent/de Morgenster BE31 0017 8543 6055
Waar: 
Het Aksent/ De Morgenster
bergzichtstraat 1
Wezemaal (Rotselaar) 3111
Wegbeschrijving

Vertel het verder