David Poskin - Festival Arte Amanti Passie voor Klassiek

Concert
Activiteit afbeelding: 
David Poskin begon zijn cellostudies bij Claudine Steenackers op 3-jarige leeftijd. Hij werd op 14-jarige leeftijd toegelaten als jong talent op het Conservatoire de Bruxelles en studeerde bij Didier Poskin, Edmond Baert en Marie Hallynck. Daarna volgde les bij Walter Grimmer in Zürich, Justus Grimm in Antwerpen en Jeroen Reuling in Brussel. Vanaf 2013 nam hij privéles bij Jerôme Pernoo, Laszlo Fenyö en studeerde hij aan het AHK Amsterdam bij Dmitri Ferschtman.

Prijzen bleven niet uit… In 2005 won hij de UFAM competition Paris, in 2007 de Concours Edmond Baert (junior categorie). In 2009 behaalde hij een 1e prijs in Oxford en won hij de ‘Christopher Bunting Scholarship Oxford’. In 2015 won hij de eerste prijs in de ‘International Young Virtuosi Pipkov Competition’ in Sofia en hetzelfde jaar kreeg hij een speciale prijs op een internationale wedstrijd in Malta en werd hij 3de laureaat op de Internationale David Popper Cello Wedstrijd in Boedapest. Masterclasses bij Vladimir Perlin, Walter Grimmer, Alexander Boyarski, Jerôme Pernoo, Ivan Monighetti, Claudio Bohorquez, Laszlo Fenyö, Leonid Kerbel, Alexander Buzlov en Georgi Anichenko.

Ondertussen trad hij meermaals op met pianist Luc Devos en speelt hij graag kamermuziek met Veronique De Raedemaeker en George Tyriard. Dit bracht hen tot in Bonn en in de Gentse Bijloke.

Als solist speelde David Poskin het concerto van Shostakovitch met het Oost-Vlaams Symfonieorkest en het concerto van Schumann met het Nuove Musiche Orchestra Brussels. In 2017 speelde hij het concerto in D van Haydn met de Arte Amanti Academy en de Rococco Variaties van Tchaikovski met het AMAJ Orkest Gent. Hij speelde kamermuziek met grote artiesten zoals Lily en Sasha Maisky, Alissa Margulis, Ofer Canetti, Leonid Kerbel, Dasha Moroz, Kristie Su, Gina Beukes en Luc Devos.

Hij bespeelt momenteel een mooie cello die hem ter beschikking werd gesteld door Florian Leonhard Fine Violins London.

Solist David Poskin op cello (werk van Ysaÿe, Cassado, Kodaly,…) gekoppeld aan een uitzonderlijk jong talent. Adelbrieven genoeg dus. Welkom in Rotselaar.

De voorstelling kadert binnen het project ‘Passie voor Klassiek’ van het intergemeentelijk cultureel samenwerkingsverband IGCS.
Wanneer (alle data): 
9 mrt 2023 van 19:00 tot 21:30
Waar: 
Vrijetijdscentrum 'de Mena'
Provinciebaan 2
Rotselaar 3110
Wegbeschrijving
Prijs:
€17
Organisator: 
GC 'de Mena' Rotselaar

Vertel het verder