U bent hier

Eerste nieuwe stuk F25 in Rotselaar verlicht en klaar voor gebruik

De gemeente Rotselaar realiseert een gloednieuwe fietsverbinding tussen de Abdijlaan en het station van Wezemaal. Met de aanleg van de verlichting is het project nu klaar voor gebruik. Het is het eerste van drie grote projecten die de gemeente samen met de provincie Vlaams-Brabant in de steigers heeft staan, om de F25 fietssnelweg tussen Leuven en Aarschot op het grondgebied van Rotselaar te realiseren. 

Autoluw alternatief voor de Aarschotsesteenweg

De F25 is de toekomstige fietssnelweg die de stations van Leuven en Aarschot met elkaar verbindt. De fietssnelweg loopt grotendeels langs de spoorlijn Leuven-Aarschot en biedt zo een autoluw alternatief voor de drukke Aarschotsesteenweg. Kwalitatieve fietsverbindingen zijn een prioriteit voor het gemeentebestuur. Met dit project realiseren we een nieuwe functionele fietsroute die het station van Wezemaal als mobipunt verbindt met Leuven en Aarschot.

1,8 kilometer nieuwe fietssnelweg klaar

De F25 loopt voor ongeveer 4 kilometer over het grondgebied van Rotselaar. Het eerste project dat nu gerealiseerd is, vormt een nieuwe fietsverbinding van 1,8 kilometer met een asfaltstrook van 3,5 meter breed en verlichting over het hele traject. In het voorjaar wordt ook het rustpunt ter hoogte van de Duitsveldlaan verder aangeplant en in een latere fase krijgt de volledige fietssnelweg nog logomarkeringen en bewegwijzering. De gemeente Rotselaar investeerde in totaal meer dan 532.526,30 euro in deze nieuwe fietsverbinding.

Met de plaatsing van de verlichting, rustpunten en beplanting dit voorjaar is dit een aangename, maar vooral veilige fietsroute geworden. Op die manier worden meer mensen gestimuleerd om de fiets te nemen, zowel recreatief als voor woon-werkverkeer.

Twee andere projecten in de steigers

Naast dit eerste afgeronde project staan er in Rotselaar nog twee andere projecten in de steigers. In een volgende fase krijgt de F25 een fietsbrug over de Langestraat als onderdeel van de heraanleg van de stationsomgeving van Wezemaal door Infrabel. En in een derde fase legt de provincie Vlaams-Brabant het vervolgtraject van 2,5 kilometer richting buurstad Aarschot.   
 

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter