U bent hier

Erfgoedinventarisatie Werchter

De Erfgoedinventarisatie van Werchter is een ontwerpplan dat nog niet definitief is goedgekeurd. Je hebt de mogelijkheid om opmerkingen, suggesties of bezwaren schriftelijk mee te delen aan het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Rotselaar. Deze kun je overmaken van 15 november 2019 tot en met 15 december 2019. Dit kan schriftelijk naar College van burgemeester en Schepenen – Provinciebaan 20 – 3110 Rotselaar of via e-mail naar winar@rotselaar.be. Indien gewenst kun je ook beroep doen op de onroerend erfgoeddienst WinAr voor een persoonlijke afspraak.

  Erfgoedinventarisatie in het kort

  De erfgoedinventarisatie selecteert 38 waardevolle gebouwen die belangrijk zijn voor de beeldkwaliteit van Werchter-dorp. Deze 38 gebouwen zijn ingedeeld in verschillende categorieën:

  • bovenlokaal erfgoed: categorie 5
  • erfgoed met lokale waarde: categorie 4
  • erfgoed met ondersteunende waarde: categorie 3

  Documenten ontwerpplan erfgoedinventarisatie

  Wat bij een stedenbouwkundige aanvraag  betreffende handelingen aan erfgoed?

  In de omgeving van erfgoed wordt een duurzame en kwalitatieve architectuur nagestreefd, die de erfgoedwaarden van de omgeving respecteert en de beeldkwaliteit van Werchter versterkt. Voor elk van bovenstaande categorieën gelden een aantal uitgangspunten en basisregels over hoe er best met deze gebouwen wordt omgegaan bij toekomstige stedenbouwkundige ontwikkelingen. Het is dan ook aangeraden om bij stedenbouwkundige aanvragen vooraf samen te zitten met de intergemeentelijke erfgoeddienst WinAr om een analyse van het erfgoedgebouw op te stellen.