U bent hier

GBS Het Nest bekroond op Europese #BeActive onderwijs-award

De gemeentelijke basisschool Het Nest uit Wezemaal is met het project ‘beweegpaden’ bekroond met een top 3-plaats op de Europese #BeActive onderwijs-award. De award wordt jaarlijks uitgereikt aan een onderwijsinstelling.

GBS Het Nest kiest ervoor om de leerlingen zo veel mogelijk te laten bewegen op verschillende momenten van de dag en dit op zo veel mogelijk manieren. Vorig jaar werden beweegpaden aangelegd in de school. Leerlingen leggen een beweegpad af telkens ze van de speelplaats naar de klas gaan of van lokaal wisselen. Zo komt er extra beweging in hun dagelijkse routine. Ook bewegend leren wordt meer een meer toegepast tijdens de lessen, vaak buiten. Dit motiveert de kinderen en zorgt voor een extra uitdaging.

Afgelopen zomer werd het idee ingediend bij de Europese Commissie om zo een gooi te doen naar de #BeActive-award. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt. Dit jaar werden er zo'n 95 initiatieven ingediend in de categorie onderwijs. De jury is lovend over het project: “alle kinderen van de school worden niet alleen aangemoedigd om te sporten, maar de sportactiviteiten worden bovendien ook geïntegreerd in hun dagelijkse routine.” Het idee inspireerde ondertussen al verschillende andere scholen.

De gemeentelijke basisschool Het Nest ontvangt een geldprijs van 2500 euro. De andere top 3-plaatsen ging naar scholen uit Spanje en Kroatië. De prijs werd zonet uitgereikt door de Europese Commissaris voor Onderwijs, Jeugd, Cultuur en Innovatie.

Filmpje van Sport Vlaanderen en MOEV over het project

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter