GEANNULEERD / Tekst & Uitleg - Stijn Meuris

Theatervoorstelling
Activiteit afbeelding: 
Omwille van productionele redenen wordt de geplande voorstelling 'Tekst & Uitleg' helaas definitief geannuleerd dit seizoen. In samenspraak met de productie en Stijn kijken wij reeds naar volgend seizoen ... Alle tickethouders worden op de hoogte gesteld.

Hoe druk wàs het eigenlijk in Leuven?Stond Panamarenko echt altijd achteraan en wat deed ie daar?Wat is het lay-out voordeel van ‘Van God Los’ en waarom persé ‘u’ in plaats van ‘jou’?Dit en nog veel meer vragen stelden veel mensen de afgelopen decennia aan Stijn Meuris, zanger en tekstschrijver van Noordkaap en Monza. Zodanig vaak zelfs dat hij dacht “laat me maar eens de antwoorden formuleren”. Dat leidde in 2015 tot het boek ‘Tekst & Uitleg’ (Lannoo), waarin Meuris al zijn songteksten tot dusver aan de linkerzijde oplijstte, en ze aan de rechterzijde verklaarde, niet zelden met een zelfkritische noot om een en ander te relativeren. Of wist u dat er een taalfout én een denkfout zaten in de tekst van ‘Satelliet Suzy’?

Zoveel jaren en een reünietournee van Noordkaap later heeft de frontman opnieuw het gevoel dat er met die teksten van destijds iets aan de hand is. Ze zijn soms ineens weer brandend actueel…‘Een Heel Klein Beetje Oorlog’, iemand? Of ze hebben ineens een heel andere lading gekregen.

En dus gaat hij opnieuw de hort op. In een avondvullende voorstelling met tekst, uitleg en muziek, laveert Meuris doorheen tientallen anekdotes over, herinneringen en ergernissen aan zijn eigen tekstmateriaal. Met veel humor en relativeringsvermogen, her en der met trots en met de gedachte “Tiens, dat was zeker niet slecht”.

Gaat dat zien. Breng een notaboekje mee en beschouw het als een ‘tirade’ van zijn eigen werk.
Wanneer (alle data): 
1 feb 2023 van 20:30 tot 22:30
Waar: 
Vrijetijdscentrum 'de Mena'
Provinciebaan 2
Rotselaar 3110
Wegbeschrijving
Prijs:
€17
60+: 16 EUR Sociaal Tarief: 11.9 EUR Sociaal tarief en 60+: 11.2 EUR
Organisator: 
GC 'de Mena' Rotselaar

Vertel het verder