Geef mijn hand terug - Joris Van den Brande & Joris Hessels

Theatervoorstelling
Activiteit afbeelding: 
‘Geef mijn hand terug’ is een voorstelling over vriendschap in zijn eerlijkste vorm. Maak kennis met Joris en Joris, twee vrienden die het verhaal vertellen van Jan. Ze hebben het over de kwetsbaarheid van de dingen. Over het lot en over een ongeneeslijke ziekte. Zonder taboes, vol humor en met een aantal welgemikte platen op de platendraaier.

Enkele jaren geleden kreeg Jan De Brabander, vormgever en scenograaf bij o.a. BRONKS, te horen dat hij een ziekte heeft. Een ziekte met als enige zekerheid dat het alleen maar erger wordt.

Hoe erg? Hoe snel? Dat weet niemand.  Jan vertelde zijn verhaal aan Joris Van den Brande, die er een universele theatertekst uit destilleerde.

Joris Hessels en Joris Van den Brande brengen dit kwetsbare verhaal op sublieme wijze.

‘Geef mijn hand terug’ werd eerder geselecteerd voor het TheaterFestival.

Het juryrapport klonk toen zo: “Op veel vlakken voel je dat dit verhaal uit het leven is gegrepen, mee geïnspireerd door de ervaringen van Jan De Brabander, de vaste scenograaf en vormgever van het Brusselse theaterhuis BRONKS, die sinds vijf jaar aan Parkinson lijdt. Het maakt van deze voorstelling één van de meest wezenlijke, oprechte producties die we dit seizoen hebben gezien.”Het Nieuwsblad: “Hessels en Van den Brande trekken zonder meligheid de kaart van de ontroering. Stoere mannenpraat en een klein hartje… dit stuk heeft het allebei.”

Joris Van den Brande en Joris Hessels: spel Joris Van den Brande: tekst Tom Dupont: coach Met de steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren en Vlaamse Parkinson Liga
Wanneer (alle data): 
11 jan 2023 van 19:30 tot 21:30
Waar: 
Vrijetijdscentrum 'de Mena'
Provinciebaan 2
Rotselaar 3110
Wegbeschrijving
Prijs:
€17
Organisator: 
GC 'de Mena' Rotselaar

Vertel het verder