U bent hier

Gratis Hello Belgium Railpass voor elke inwoner van België

Vanaf vandaag kun je je gratis Hello Belgium Railpass met 12 ritten aanvragen. Met de Hello Belgium Railpass nodigt NMBS je uit om meer dan 500 bestemmingen in België te (her)ontdekken. Dien je aanvraag in via hello-belgium.be en ontvang je Railpass per post.

Enkele maanden geleden besloot de regering om een gratis 12-treinritten-pass te geven aan elke inwoner van België met het oog op het herstel van de Belgische economie en het promoten van de trein als vervoersmiddel. Die pass kreeg de naam Hello Belgium Railpass. 

Vanaf vandaag tot uiterlijk 30 september (!) kan elke inwoner van België, ouder dan 12 jaar (of die 12 jaar wordt tegen eind maart 2021) met zijn/haar rijksregisternummer online een Hello Belgium Railpass aanvragen via hello-belgium.be. (Ter herinnering: kinderen jonger dan 12 jaar rijden sowieso gratis.) De papieren pass wordt vervolgens met de post verstuurd naar het adres vermeld in het rijksregister. De Railpass is goed voor 2 gratis enkele ritten per maand vanaf 5 oktober 2020 t.e.m. 31 maart 2021.

Om een massale toeloop te vermijden tijdens de huidige coronacrisis, is het niet mogelijk om de pass aan een stationsloket te bekomen. 

Niet vertrouwd met online toepassingen?

Voor zij die niet vertrouwd zijn met online toepassingen is er een speciaal telefoonnummer - 02 300 15 15. Medewerkers van de NMBS helpen je via de telefoon verder met je aanvraag.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter