U bent hier

Herdenking wapenstilstand

Tijdens de Eerste Wereldoorlog vielen er ook in onze gemeente vele (burger)slachtoffers en militaire slachtoffers te betreuren. Om deze vreselijke gebeurtenissen nooit te vergeten, organiseert de Oud-Strijdersbond van Rotselaar-Wezemaal en de Oud-strijdersbond van Werchter jaarlijks op 11 november de herdenking van Wapenstilstand. 

Wapenstilstand Werchter

De herdenking vindt plaats op maandag 11 november 2019 met een plechtige eucharistieviering in de Sint-Jan Baptistkerk om 10 uur en aansluitend een eerbetoon met bloemenneerlegging voor de slachtoffers uit de beide wereldoorlogen aan het monument bij de kerk. Deze plechtigheden worden georganiseerd door NSB Werchter met steun van de gemeente Rotselaar. (zie ook uitinvlaanderen.be)

Wapenstilstand Wezemaal

De herdenking vindt plaats op maandag 11 november 2019 met omstreeks 8.45 uur het vertrek van de 87ste fakkeltocht van het marktplein naar het oorlogsmonument met vervolgens het Ten Velde en groet met de vlaggen. Om 9 uur wordt er ontbeten bij ‘Klein Byt’, waarna om 10.15 uur de optocht vanaf het oorlogsmonument naar de kerk trekt onder begeleiding van de KMV Sint-Cecilia Wezemaal. De eucharistieviering in de Sint-Martinuskerk met de wijding van de nieuwe oud-strijdersvlag wordt opgedragen om 10.30 uur, waarna er omstreeks 11.15 uur een plechtigheid met bloemenhulde plaatsvindt aan het oorlogsmonument.  Deze plechtigheden worden georganiseerd door NSB Rotselaar-Wezemaal met steun van de gemeente Rotselaar. (zie ook uitinvlaanderen.be)

Wees zeker welkom om de gesneuvelden de gepaste eer te bewijzen samen met het gemeentebestuur en de oud-strijdersbonden.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter