U bent hier

Lokaal Dienstencentrum ‘Oude pastorie’ preventief gesloten

>> Update 19 maart: het Lokaal Dienstencentrum is ondertussen minstens tot en met 19 april gesloten. Meer informatie in het geactualiseerde nieuwsbericht.

Op advies van het Vlaamse Agentschap Zorg & Gezondheid worden de lokale dienstencentra, dus ook het LDC ‘Oude Pastorie’ in Werchter, preventief gesloten tot en met maandag 13 april. Dit om verdere verspreiding van het COVID-19 virus (corona) bij kwetsbare groepen tegen te gaan.

De lokale dienstencentra organiseren activiteiten waar vaak mobiele ouderen (al dan niet met beginnende zorgbehoefte) aan deelnemen. Om verdere verspreiding van het COVID-19 virus (corona) bij kwetsbare groepen tegen te gaan, worden daarom alle centra preventief gesloten.

De Vlaamse Regering kan maatregelen nemen in het belang van de volksgezondheid en zal waarschijnlijk later deze week het advies van Zorg & Gezondheid omzetten in een besluit.  Hierdoor moeten alle dienstencentra verplicht moeten sluiten, voorlopig tot en met maandag 13 april 2020.

De bezoekers en cursisten van Lokaal Dienstencentrum ‘Oude Pastorie’ worden zo veel mogelijk persoonlijk op de hoogte gebracht. Ook activiteiten op locatie, zoals de middagrestaurants, vinden voorlopig niet plaats.

De verspreiding van het coronavirus wordt nauwlettend opgevolgd door de verschillende overheden en instanties. Volg aandachtig de richtlijnen die in de media verschijnen en neem de hygiëneregels in acht. Veelgestelde vragen en antwoorden over het virus vind je op de website www.info-coronavirus.be.

 

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter