U bent hier

Nieuwe projecten voorgesteld op Sociaal Wonendag

In Rotselaar staan er de komende jaren vier sociale woonprojecten op de planning. Ze worden voorgesteld op zondag 13 oktober, tijdens een infomarkt met sociale huisvestingsmaatschappij SWAL en verschillende andere partners uit de sector.

Rotselaar investeert samen met SWAL de komende jaren sterk in sociaal wonen. Sociaal wonen is voor onze gemeente een prioriteit. Het lokaal bestuur voorziet de komende jaren samen met SWAL vier nieuwe woonprojecten die samen goed zijn voor maar liefst 120 nieuwe sociale woningen tegen 2022.

Infomarkt

De woonprojecten worden voorgesteld op een speciale infomarkt waar ook het sociale verhuurkantoor SPIT, de intergemeentelijke vereniging IGO, de provincie en RISO samenlevingsopbouw en het Sociaal huis van Rotselaar aanwezig zijn. Volgende projecten worden toegelicht:

  • Nieuwe Baan (Werchter): SWaL zal in Werchter een nieuwe, duurzame wijk creëren door een 60-tal sociale woningen (mix huur/koop) te bouwen in het project Nieuwe Baan, tussen de Walstraat en de Jan Bolsstraat.
  • Vossenbergen (Werchter) en Bergzicht (Wezemaal): SWaL bouwt in totaal 29 kleinschalige sociale huurwoningen in de projecten Bergzicht en Vossebergen in het kader van het Provinciaal RUP Weekendverblijven.
  • Sint-Antoniuswijk (Rotselaar): In de Sint Antoniuswijk komen er 10 nieuwe seniorenwoningen, evenals een 20-tal sociale appartementen.

Sociaal Wonendag / Wooninfomarkt Rotselaar: zondag 13 oktober van 13 tot 16 uur in GC ‘de Mena’, Provinciebaan 2, 3110 Rotselaar.

Vertel het verder

Woonloket

Provinciebaan 20
3110 Rotselaar
Telefoon: 
0496 25 85 23

Spreekuren:

  • Elke woensdag vrij spreekuur van 14 tot 16 uur in het administratief centrum (met uitzondering van feestdagen)
  • Elke eerste maandag van de maand op afspraak van 17 tot 20 uur in het administratief centrum (met uitzondering van feestdagen, kerst- en zomervakantie)
Volg Rotselaar op Facebook en Twitter