U bent hier

Nieuwe snelheidsborden, huidige borden preventief hersteld

In onze gemeente staan op verschillende plaatsen snelheidsborden, die bestuurders sensibiliseren over hun snelheid. De komende weken worden extra borden geplaatst, terwijl de huidige borden tijdelijk uit het straatbeeld verdwijnen voor een preventieve herstelling.

19 eerder geplaatste elektronische sensibilisatieborden voldoen voor de leverancier niet aan de kwaliteitseisen. De leverancier zal deze borden op 23 november tijdelijk wegnemen, voor herstelling op eigen kosten. Ten laatste op 14 december zullen de borden teruggeplaatst zijn en bestuurders attent maken op hun (al dan niet) aangepaste snelheid.

Tegelijk worden op andere locaties nieuwe borden toegevoegd. Zo worden autobestuurders aangespoord om hun snelheid aan te passen bij het naderen van verschillende dorpskernen. Deze digitale snelheidsborden verbeteren de verkeersveiligheid. 
 
De nieuwe elektronische borden richten zich steeds op verkeer dat de dorpskern nadert en zullen staan in:

  • Varentstraat, Werchter – 50 km/u
  • Tremelobaan, Werchter – 50 km/u
  • Steenweg op Gelrode, Heikant – 50 km/u
  • Steenweg op Nieuwrode, Wezemaal – 30 km/u
  • Vijfde Liniestraat, Rotselaar – 50 km/u

De plaatsing valt samen met de nieuwe snelheidscampagne van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde: Een beetje te snel is ook te snel. Meer info over de campagne.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter