U bent hier

Oefenen met de stemcomputer

In Rotselaar stem je digitaal op zondag 26 mei. Wil je graag vooraf al eens oefenen met digitaal stemmen of je kennis opfrissen? Er zijn verschillende mogelijkheden om dat te doen.

Met een oefencomputer maak je kennis met de schermen die je te zien krijgt op de dag van de verkiezingen en kun je het hele verloop van een geautomatiseerde stemming oefenen. In onze gemeente worden er naar aanleiding van de regionale, federale en Europese verkiezingen verschillende mogelijkheden aangeboden:

Ook aan het onthaal van het administratief centrum in Rotselaar staat vanaf mei een oefencomputer die je tijdens de openingsuren vrij kunt gebruiken. De medewerkers van de dienst Leven staan altijd klaar voor een woordje uitleg.

Verenigingen

Verenigingen die graag kennis maken met de digitale stemapparatuur kunnen een demosessie aanvragen. Een demosessie kan georganiseerd worden in het administratief centrum of bij de vereniging ter plaatse. Deze sessies kunnen georganiseerd worden in de week van 13 tot en met 17 mei 2019. Aarzel niet om hiervoor contact op te nemen via 016 61 63 11 of peggy.puttemans@rotselaar.be.

Kun je niet deelnemen aan een infosessie?

Dan kun je deze video bekijken waarin we je elke stap van het stemmen tonen:

Meer info over de verkiezingen vind je op https://www.rotselaar.be/verkiezingen.

Vertel het verder

Bevolking

Provinciebaan 20
3110 Rotselaar
Telefoon: 
016 61 63 18
Huidige openingsuren
Vandaag open van 9.00 tot 12.00 u.
Morgen open van 9.00 tot 12.00 u.
Alle openingsuren

 

    Of volg Rotselaar op Twitter