U bent hier

Onderhoud begraafplaats Werchter

De groendienst voert momenteel onderhoudswerken uit op de begraafplaats van Werchter. De begraafplaats wordt verder omgevormd, met vernieuwde hoofdpaden en een groene inrichting.

Momenteel werkt de gemeentelijke groendienst aan de omvorming van de begraafplaats in Werchter. De hoofdpaden zijn vernieuwd en de inrichting van de site wordt verder vergroend. De grote paden van de begraafplaats in Werchter zijn aangelegd met nieuwe dolomiet.

De kleine paden zijn deels onthard en ingezaaid met gras. Ook tussen de graven zaait de Technische Uitvoering gras. Het ingezaaide gras is grotendeels goed uitgekomen. Op een deel van de begraafplaats is het gras echter onvoldoende uitgekomen.

Gras onvoldoende sterk op sommige plaatsen

Waar het gras goed staat, is regelmatig onderhoud gebeurd en is er frequent gemaaid. Waar het gras onvoldoende sterk was, heeft de groendienst getracht om het jonge gras zoveel mogelijk kansen te geven door langere tijd niet te maaien.

Hierdoor was er op dit deel van de begraafplaats tijdelijk ook een opgroei van onkruid, die versterkt werd door het warme weer en de regenval.  De afgelopen dagen werd ook dit deel van de begraafplaats grondig gemaaid. Op het juiste moment zal er hier weer worden ingezaaid.

De gemeentelijke groendienst vindt het onderhoud van de begraafplaatsen prioritair. Tegelijk wordt er ook begrip gevraagd voor het feit dat er, omwille van het milieu en de volksgezondheid, geen pesticiden meer kunnen worden gebruikt.

Tot eind deze week nog loopt er een vacature voor een nieuwe ploegleider Groendienst (voltijds, C1-C3).

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter