U bent hier

Onderhoudswerken en fietspaden

Naast ingrijpende wegenwerken, is het onderhouden en verbeteren van uitgeruste en verkeersveilige wegen, fietspaden, voetpaden en trage wegen van groot belang. Vernieuwings-, asfalterings- en onderhoudswerken zorgen ervoor dat de bestaande weginfrastructuur een veilige en comfortabele verplaatsing oplevert.

Op deze pagina vind je een overzicht van alle onderhoudswerken aan het wegennet en alle informatie over de aanleg en uitbreiding van fietspaden, voetpaden en trage wegen.

Onderhoudswerken

Bessenlaan Rotselaar Heikant: afgewerkt

Van 8 tot en met 12 november 2021 werd de Bessenlaan, tussen huisnummers 34 en 59, opnieuw geasfalteerd. In een eerste fase freesde de aannemer de bestaande verharding af. Op 10 november plaatste de aannemer het asfalt. De asfalteringswerken hadden als doel om de veiligheid en het comfort van fietsers te verbeteren.

Walstraat Werchter: in uitvoering

Van 15 november tot en met 17 december 2021 krijgt de Walstraat, in het deel tussen Demerbroekstraat en Werchterplein, een grondig onderhoud met nieuw asfalt. Hier wordt de volledige rijweg vernieuwd van fundering tot toplaag asfalt. Er komen ook nieuwe weggoten en bijkomende waterkolken. De werken duren maximaal 4 weken en de meeste hinder wordt verwacht bij het aanleggen van de goten. Op die momenten is er geen verkeer mogelijk en dienen wagens elders geparkeerd te worden.

Verkeer van en naar de Demerbroekstraat via de Sint-Jansstraat blijft mogelijk, omdat er niet gewerkt wordt aan het kruispunt Walstraat/ Demerbroekstraat. Om de bereikbaarheid zo optimaal mogelijk te maken, zal ook het korte deel van de Walstraat richting Nieuwebaan tijdelijk opengesteld worden voor het verkeer. De onderhoudswerken hebben als doel om de veiligheid en het comfort van fietsers te verbeteren.

Beninksstraat Wezemaal: afgewerkt

Van 8 tot en met 12 november 2021 werd de Beninksstraat, tussen de kapel en de Bergzichtstraat, opnieuw geasfalteerd. In een eerste fase freesde de aannemer de bestaande verharding af. Op 10 november plaatste de aannemer het asfalt.

Fietspaden

Hellichtstraat

Tegelijk met de rioleringswerken in de Vakenstraat/Steenweg op Gelrode, worden ook de fietspaden in de Hellichtstraat vernieuwd. Het gaat om een extra zone van 1,5 kilometer. Langs het volledige traject van 7 kilometer wordt zo op korte termijn 14 kilometer aan fietspaden vernieuwd.

Steenweg op Nieuwrode (brug E314): in uitvoering

Van 15 november tot en met 10 december 2021 krijgt de brug Steenweg op Nieuwrode een opknapbeurt. Daarbij zal de aannemer de bestaande fietspaden verbreden en een nieuwe toplaag voorzien om het comfort en de veiligheid van fietsers te verhogen.

Beninksstraat (brug E314): in uitvoering

Van 15 november tot en met 10 december 2021 krijgt de brug Beninksstraat een opknapbeurt. De fietspaden zijn al voldoende breed. De focus ligt hier op het verwijderen van de bestaande afgebrokkelde toplaag. De aannemer vervangt die door een fietsvriendelijke overlaging. Er wordt gewerkt met verkeerslichten en een fietscorridor om doorgang steeds mogelijk te maken, mits wat hinder.