U bent hier

Ontdek street art tijdens de wijngaardbergwandeling

De wijngaardberwandeling is een van de mooiste en populairste wandelingen in onze streek. Sinds kort kun je langs de route een street art project ontdekken van inwoonster Phaedra Derhore.

Aanschouw hen, sta even stil en fantaseer over wie ze zijn en wat ze doen. Door van mensen in het straatbeeld cartoonfiguren te maken, wordt het waarnemen van unieke kenmerken gestimuleerd. Je observeert de mensen en vormt een mening over wie je pad kruist, dit terwijl je vaak bijna niets over hen weet.

Kijk met veel empathie naar de figuren van Phaedra Derhore op de Weg beneden de Wijngaard. Verzin hun persoonlijkheid aan de hand van de uiterlijke eigenschappen en vervolledig zo het kunstwerk door zelf hun verhaal te bedenken.

Phaedra Derhore (Werchter) is een jonge illustrator en striptekenaar. Ze studeerde ‘Beeldverhaal’ in Sint-Lucas Brussel, waar ze voor haar masterproef de autobiografische graphic novel ‘Doorsnee’ maakte. Via haar eigen beeldtaal wil ze een band creëren met haar lezers en zo gevoelige thema’s aankaarten. Daarnaast werkt ze ook mee aan de populaire strips van ‘De Buurtpolitie’. Momenteel werkt Phaedra aan haar volgende graphic novel ‘Als alles goed gaat’. 

Meer info over de wijngaardbergwandeling

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter