U bent hier

"Ontkoppeld" van Neil Simon door Theater Déjà Vu

Theatervoorstelling
Activiteit afbeelding: 
Theater Déjà Vu brengt de vrouwelijke versie van “The odd couple”, het successtuk van Neil Simon uit de jaren ’60 dat schitterend verfilmd werd met Jack Lemmon en Walter Matthau in de hoofdrollen.
Neil Simon heeft met “Ontkoppeld” weer eens een prachtige, fijne komedie geschreven: soms bijna dolkomisch, maar ook bijtend cynisch en met schitterende dialogen.

Korte inhoud:
Het appartement van Olivia Madison, een onverbeterlijke gescheiden sloddervos, is de verzamelplaats van een groep vriendinnen, die elke vrijdagavond bij elkaar komen om Trivial Pursuit te spelen. Het zijn 6 totaal uiteenlopende karakters die mekaar zeer goed kennen en ze kunnen dan ook bijna alles aan mekaar kwijt. Op één van die avonden komt Floor niet op tijd opdagen. De rest maakt zich een beetje ongerust, maar spelen toch gewoon verder… totdat er een verontrustend telefoontje komt van de echtgenoot van Floor.
Het leven van de 6 vriendinnen wordt danig op zijn kop gezet! Alle vriendinnen, inclusief Olivia zelf, zijn namelijk bang dat Floor rare dingen zal gaan doen. Wanneer Floor dan toch komt opdagen ontfermt Olivia zich over de ontredderde Floor, een irritant pietje-precies… Het duurt dan ook niet lang voordat de bom barst tussen Floor, het neurotische kasplantje en de rommelige, stoere Olivia want grotere tegenpolen zijn ondenkbaar. De directe aanleiding hiertoe wordt gevormd door de twee Spaanse broers die ook in het gebouw wonen. Wanneer Olivia, met alle goede bedoelingen, de twee broers uitnodigt voor een gezellig avondje, wordt de situatie alleen maar erger.

Regie: Walter Uytterhoeven

Acteurs: Linda Reniers, Margot Van Meel, Lisa Van Criekinge, Ann Van Criekinge, Inge Vaesen, Jolien Van Meel, Koen Goossens en Ludo Clerix
Waar: 
Parochiezaal Rotselaar-Heikant
Schoolstraat
Rotselaar 3110
Wegbeschrijving
Prijs: 
€ 10.0
Basistarief: 10,00 €

Vertel het verder