U bent hier

Openbaar onderzoek fase 3 fietssnelweg F25

Momenteel wordt een nieuwe fase voorbereid voor de realisatie van de fietssnelweg F25 in Rotselaar. Een eerste fase werd eerder al uitgevoerd. Voor de aanleg van het deel het tussen het station van Wezemaal en Aarschot loopt nu een openbaar onderzoek.

Een fietssnelweg is een duurzame mobiliteitsoplossing voor vlot woon-werkverkeer met de fiets, maar ook voor recreatief fietsgebruik. Een fietssnelweg vormt de ruggengraat van het bovenlokale fietsnetwerk en biedt een kwaliteitsvolle fietsverbinding tussen steden, woongebieden en belangrijke knooppunten.

Het traject van fietssnelweg F25 loopt tussen Leuven en Aarschot, met een belangrijk knooppunt langs het treinstation van Wezemaal. De realisatie van de fietssnelweg is opgenomen in het lokaal fietsplan van de gemeente Rotselaar.

Het traject van de Abdijlaan - Drielindenstraat tot aan Pad onder ’t Spoor werd reeds gerealiseerd door de gemeente Rotselaar. Fase 2 wordt samen met de vernieuwing van de stationsomgeving uitgevoerd: van Pad onder ’t Spoor tot de Kruisboogstraat met een fietsbrug over de Langestraat, parallel met de sporen.

Fase 3 omvat het deel van het station van Wezemaal langs de Kruisboogstraat tot aan de grens met Aarschot. Ter hoogte van de kruising van de Kruisboogstraat en de Valleilaan komt een fiets- en voetgangerstunnel onder de spoorlijn, waarna de fietssnelweg een stuk langs de Heirbaan loopt. Ter hoogte van de Eekhoornlaan takt de fietssnelweg vervolgens aan op de Heirbaan en volgt deze dan tot aan de Begijnendijksesteenweg in Aarschot (Gelrode).

Ook een nieuwe, trage verbinding naar de Valleilaan wordt in deze fase voorzien, om de Middelberg te ontsluiten en een extra voetgangers- en fietsverbinding te realiseren. Met dit project wordt de Heikantberg met de Middelberg verbonden voor fietsers en voetgangers.

Het openbaar onderzoek voor fase 3 loopt vanaf 4 november tot en met 3 december 2023. Je kunt het project raadplegen via deze link: https://omgevingsloketinzage.omgeving.vlaanderen.be/2023062275/inhoud-aanvraag  

Meer info over de Fietsnelweg F25

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter