U bent hier

Opening nieuwe kleuterschool Werchter

Vandaag, op de eerste schooldag, werden de nieuwe gebouwen van kleuterschool ‘De Kameleon’ in Werchter feestelijke geopend. Gemeente Rotselaar investeerde meer dan 2,6 miljoen euro in het nieuwbouwproject en diende een subsidiedossier in bij de Vlaamse overheid.

Het gemeentebestuur opende vandaag samen met directeur Siegrid Vrijsen en het leerkrachtenteam de nieuwe kleuterschool van ‘De Kameleon’. Vele kinderen en ouders hebben dit feestelijke moment van op de eerste rij mee beleefd, met een ontbijt en een rondleiding.

Moderne infrastructuur voor 150 kinderen

De nieuwe kleuterschool biedt plaats aan 150 kinderen. Het complex is meer dan 1.000 m² groot en bestaat uit zes ruime klaslokalen (met eigen berging en sanitair) en een slaapklas die via een schuifbare wand van elkaar gescheiden worden. Centraal is er een eetzaal met keuken en een grote speelruimte. Drie klaslokalen hebben een verhoogd podium en elke klas heeft zelfs toegang tot een eigen tuin.

Daarnaast is er ook een zorgruimte, ruime fietsenstalling en een overdekte buitenspeelruimte voorzien. Centraal ligt er een aangename werkruimte voor de leerkrachten als kers op de taart: voor alle leerkrachten (lagere en kleuterschool) een eigen gebouw om te pauzeren, werken, luisteren, leren, … De locatie biedt ook plaats aan de buitenschoolse kinderopvang, die hier wordt gehuisvest.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter