U bent hier

Oprichting van een burgerenergiecoöperatie in Rotselaar en Haacht

Lezing of congres
Milieu en natuur
Activiteit afbeelding: 
Overal in Europa verenigen burgers zich om samen windturbines, zonnepanelen en/of warmtekrachtkoppelingen te plaatsen. Zo kunnen ze enerzijds energie besparen. Anderzijds willen ze er op deze manier voor zorgen dat ze de opgewekte groene stroom en/of warmte van hun installatie(s) aan een eerlijke prijs geleverd krijgen.

Een eerste algemene informatievergadering over de opstart van een energiecoöperatie vond dit najaar plaats in Rotselaar en Haacht. Zo ontstond de werkgroep ‘LICHT-Rotselaar/Haacht’. De komende maanden organiseren we vijf sessies die gericht zijn op participatie, draagvlakcreatie en de technische/financiële screening van haalbare energieprojecten. Op die manier begeleiden we de werkgroep in haar transitie naar een volwaardige energiecoöperatie over gemeentegrenzen heen.
IGO neemt in dit project de rol van LICHT-coördinator op en organiseert in samenwerking met Ecolife de eerste begeleidingssessie op donderdag 19 december om 19u30.

Locatie: zaal De MENA (3de verdieping), Provinciebaan 2, 3110 Rotselaar.

Kon je niet aanwezig zijn op de informatievergadering, maar heb je wel interesse om deel te nemen? Voor vragen en inschrijving kan je contact opnemen met Kristof De Cupere via kristof.decupere@igo.be of op 0496 25 85 13.

Dit initiatief is een samenwerking tussen LICHT Leuven (Ecopower, Stad Leuven en Leuven 2030), Ecolife, Klimaatnetwerk Vlaams-Brabant en de gemeenten Rotselaar en Haacht, met ondersteuning van de provincie Vlaams-Brabant.
Waar: 
de Mena, Verdiep 3
Provinciebaan 2
Rotselaar 3110
Wegbeschrijving

Vertel het verder