U bent hier

'Pony power voor kids' sociale vaardigheidstraining

Cursus of workshop
Opvoeding
Activiteit afbeelding: 
Sociale en emotionele vaardigheidstraining voor kinderen. Dit met hulp van pony's zodat uw kind leert door te doen en te ervaren. De cursus bestaat uit 5 thema's. De thema's hebben direct verband met hele praktische situaties, waar uw kind in het dagelijks leven mee te maken heeft.
Doordat we de thema's uitleggen aan de hand van de leefwijze van paarden (bijvoorbeeld lichaamstaal, ruimte nemen, samenwerken, balans vinden), kunnen de kinderen op een heel speelse manier met en van de andere kinderen en pony's leren. Ze zien overeenkomsten en verschillen en gaan hiermee aan de slag in oefeningen met de pony's.
Er is veel beweging in deze cursus, letterlijk omdat de kinderen en de pony's elkaar in beweging zetten, maar zeker ook in figuurlijke zin. Door in beweging te komen worden tegelijkertijd gevoelens, zintuigen en denkprocessen in beweging gebracht. Kinderen worden daardoor meer bewust van hun eigen handelen, hun eigen zijn en hun eigen plek in het geheel.
In kleine groepjes van maximum 6 kinderen gaan ze aan de slag met inzet van pony's en begeleid door een opgeleide coach.
Sociale vaardigheden en emotionele groei worden ontwikkeld.
Dit voor kinderen van 6 tot 11 jaar.
De terugkomdag wordt later in samenspraak bepaald.
Tijdens deze lessen wordt er niet gereden op de paarden.
Wanneer (alle data): 
15 feb 2021 van 13:30 tot 17:00
19 feb 2021 van 13:30 tot 17:00
Waar: 
Casa Natura
Demerstraat 11
Rotselaar 3110
Wegbeschrijving
Prijs: 
€ 295.0
Basistarief: 295,00 €

Vertel het verder