U bent hier

Renovatie- en verbeteringspremie

Vanaf wanneer?

Mijn VerbouwPremie is sinds 1 juli 2022 de eengemaakte premie van de vroegere renovatiepremie en de meeste premies van Fluvius voor energiebesparende investeringen. 

  • Van 1 juli tot 30 september 2022 kunt u de premies (die onderdeel zijn van Mijn VerbouwPremie) tijdelijk niet aanvragen.
  • Vanaf 1 oktober 2022 kunt u Mijn VerbouwPremie online aanvragen.

Vraagt u Mijn VerbouwPremie aan tussen 1 oktober en 31 december 2022? Dan mogen de facturen die u nodig hebt voor de aanvraag tot 27 maanden (2 jaar en 3 maand) oud zijn. 

Vanaf 1 oktober 2022 vraagt u de  Vlaamse renovatie- en energiepremies aan via 1 online loket: mijnverbouwpremie.be. Hebt u plannen om uw muren, vloer of dak te renoveren en te isoleren? Zijn uw ramen  aan vervanging toe? Plaatst u nieuwe leidingen voor elektriciteit of sanitair? Of investeert u in een zonneboiler, warmtepomp of warmtepompboiler?  Dan kan u hiervoor Mijn VerbouwPremie aanvragen. Gebruik de simulator om te weten op welke premies u recht hebt.  

Ontdek alle voorwaarden op www.mijnverbouwpremie.be. U kunt alvast starten met uw renovatieproject. Facturen mogen bij aanvraag van Mijn VerbouwPremie maximaal 2 jaar oud zijn.  

  • Voor wie? Voor al wie investeert in een bestaande woning, bestaand appartement, appartementsgebouw of bedrijfspand.  
  • Voor wat? Er zijn premies in volgende categorieën: dakrenovatie, buitenmuurrenovatie, vloerrenovatie, renovatie van buitenschrijnwerk, binnenrenovatie, investeringen in hernieuwbare energie, en vernieuwing van elektriciteit en sanitair. 
  • Welk bedrag? Het bedrag van de premie hangt voor woningen af van het totale gezinsinkomen en de samenstelling van het gezin. Voor bedrijfspanden gaat het om een vast bedrag per m2 of per installatie. 

Goed om te weten: Mijn VerbouwPremie vervangt vanaf 1 juli 2022 de meeste renovatiepremies van Wonen-Vlaanderen en energiepremies van Fluvius. U kunt de premie tijdelijk niet aanvragen tussen 1 juli en 30 september 2022. Mijn VerbouwPremie kunt u aanvragen vanaf 1 oktober 2022.  

Financier uw verbouwing met Mijn VerbouwLening 

Naast de invoering van Mijn VerbouwPremie, kunt u vanaf 1 juli 2022 ook de renteloze Mijn VerbouwLening tot 60.000 euro aanvragen. Met deze lening kunnen renovaties gefinancierd worden die zowel focussen op woningkwaliteit als op het verbeteren van de energieprestatie. Deze lening kan aangevraagd worden voor wie in de laagste of middelste inkomensgroep van Mijn VerbouwPremie zit. Daarnaast komen ook private verhuurders en verhuurders via een sociaal verhuurkantoor in aanmerking.

Woonloket

Provinciebaan 20
3110 Rotselaar