U bent hier

Rotselaar beraam(d)t

Toerisme, cultuur en onze lokale horecazaken en handelaars slaan de handen in elkaar om de dichtkunst op een originele manier in de kijker te zetten. Op zondag 6 september geeft de gemeente Rotselaar de aftrap van haar project ‘Rotselaar beraamdt’. Vijf dorpsgedichten en tal van raamgedichten van dorpsdichter Jef Lemmens sieren dan het straatbeeld.

Met ‘Rotselaar beraamdt’ brengt de gemeente poëzie tot vlak bij de mensen. Vanaf september sieren gedichten van dorpsdichter Jef Lemmens het straatbeeld. Je vindt ze op de ramen van meer dan 30 deelnemende handelaars en op enkele openbare gebouwen. Elk gedicht vertelt op haar manier iets over de plaats en de handelaar achter het raam. Een brood voor morgenvroeg, een nieuwe lamp nodig, een pintje drinken, naar de kapper, zin in een frietje of een broodje, … neem je fiets of trek je wandelschoenen aan en ontdek tegelijkertijd alle gedichten van het project ‘Rotselaar beraamdt’.

Vijf dorpsgedichten

In samenwerking met de Cultuurraad van Rotselaar en de gemeentelijke dienst Cultuur krijgt Rotselaar beraamdt nog een extra staartje: op vijf drukbezochte plekken in Rotselaar vind je vanaf 6 september een paneel met hierop een dorpsgedicht. Ze staan verspreid over de drie deelgemeenten. De dorpsgedichten werden geselecteerd uit de inzendingen die Cultuurraad Rotselaar ontving in haar zoektocht naar een nieuwe dorpsdichter.

Raamgedicht bij je thuis

Je kunt als inwoner ook een raamgedicht winnen. Vind minstens 2 dorpsgedichten en 6 raamgedichten (twee per deelgemeente). Bezorg je foto’s als bewijs (of een lijstje met 8 adressen en de eerste regel van elk gedicht) aan Cultuurraad Rotselaar:
cultuurraadrotselaar@skynet.be
Secretariaat CR Rotselaar, p/a Langestraat 24/4, 3111 Wezemaal

Op 30 september kiest een onschuldige hand 3 winnaars uit de deelnemers.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter