U bent hier

Rotselaar: maatregelen naar aanleiding van COVID-19 (coronavirus)

De situatie is acuut, nu is volgens virologen het moment om samen de verspreiding van het COVID-19-virus in te dijken. Het college van burgemeester en schepenen vraagt om alle activiteiten en evenementen (ook kleinschalig en privé) die niet kaderen in de dagelijkse woon-werksfeer, niet te laten plaatsvinden.

Elk van ons heeft nu de verantwoordelijkheid om onnodig interpersoonlijk contact te vermijden, om het dodelijke COVID-19-virus in te dijken. De gemeente doet hiervoor beroep op elke inwoner, organisatie en vereniging. Ook alle activiteiten vanuit de gemeente in de recreatieve sfeer worden geannuleerd.

Lokaal Dienstencentrum ‘Oude Pastorie’, Sportoase Ter Heide (De Meander en De Toren) en bibliotheek de Mena, evenals de gemeentelijke culturele infrastructuur (de Mena, de Jack-Op en het bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn) worden gesloten en zullen niet toegankelijk zijn. De activiteiten die in deze accommodatie gepland zijn, gaan niet door. De huurders van deze infrastructuur kunnen later kosteloos omboeken.

Deze maatregelen gelden tot en met maandag 13 april 2020.

Namens het college van burgemeester en schepenen

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter