U bent hier

Rotselaar.Levert: lokaal verdeelplatform voor pakjes

Door de coronacrisis is het aantal pakjes dat aan huis geleverd wordt, spectaculair gestegen. Een trend die zich naar alle verwachtingen ook na de coronacrisis zal voortzetten. Voor lokale handelaars is dat een hele uitdaging. Bovendien zorgen al die huis-aan-huis-leveringen voor heel wat extra verkeer. Rotselaar stapt daarom, samen met zes gemeenten uit de regio, in het duurzame project Wij.Leveren.

De beperkingen die vooral in het eerste deel van de coronacrisis werden opgelegd aan de normale manier van werken en ondernemen, gaf een boost aan digitaal ondernemen. Sommige ondernemingen zetten hun eerste stappen en anderen voerden hun inspanningen gevoelig op. Niet zelden botsten ondernemingen daarbij op logistieke problemen. Producten online aanbieden en verkopen is een ding, ze veilig en vlot bij de bestemmeling krijgen is een hele uitdaging.

Wij.Leveren biedt daarvoor een oplossing. Het wordt een digitaal verdeelplatform voor pakjes. Nu werken handelaars elk apart met koeriersbedrijven samen of verliezen ze kostbare tijd door zelf leveringen te organiseren. Het doel is om lokale ondernemers te ondersteunen en mee in te zetten op een duurzame logistiek en intergemeentelijk netwerk in Rotselaar, Holsbeek, Leuven, Oud-Heverlee, Lubbeek, Bierbeek en Haacht.

Levering met cargobikes of elektrische bestelwagens

Handelaars kunnen er hun bestellingen doorgeven. Het platform groepeert het ophalen en verdelen van de pakjes op een slimme manier. Vervolgens worden de pakjes op een duurzame, slimme en efficiënte manier opgehaald en aan huis geleverd, bijvoorbeeld met cargobikes of elektrische bestelwagens. Daarmee worden de handelaars ontzorgd én verminderen en verduurzamen we de verplaatsingen. Klanten krijgen het comfort van een levering aan huis en we  stimuleren samen het lokaal shoppen met deze extra service.

 Met dit project zetten we lokale ondernemers sterker in de lokale markt. Consumenten worden aangemoedigd om lokaal en bewust te winkelen. Het platform zal ontwikkeld worden door een externe partner. Het is de bedoeling om het platform ten laatste in het voorjaar van 2022 uit te rollen.

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter