U bent hier

Samenaankoop bomen en hagen nog tot eind oktober

Het najaar is het uitgesproken moment om je tuin te voorzien van nieuwe planten en bomen. Je tuin groener maken met kwalitatieve en streekeigen planten? Dat kun je doen met de voordelige samenaankoop ‘Behaag je tuin’.

Rotselaar is een groene gemeente. Wil je mee initiatief nemen om dat zo te houden? Dan is de samenaankoop ‘Behaag je tuin’ iets voor jou. Want jouw tuin, hoe groot of klein ook, kan al een verschil maken voor natuur en klimaat. Hoe? Plant een boom, haag of klimplant. Samen zorgen we zo voor meer groen. En dat is goed voor mens en dier. Maak van je tuin een fijne plek voor vogels, bijen en vlinders en geniet zelf ook volop van de bloesems en het fruit. Dankzij de samenaankoop krijg je kwalitatief streekeigen plantgoed aan een goede prijs.

Hagen en heggen
Voor haagplantsoenen zijn er gemengde pakketten van telkens 30 planten. Deze pakketten zijn samengesteld met streekeigen soorten die van nature voorkomen in onze regio en er goed groeien. Ze zijn aangepast aan ons klimaat, waardoor ze minder gevoelig zijn voor ziektes en plagen. Met een gemengde haag trek je meer diersoorten aan en vergroot je de natuurwaarde van je tuin. Je kunt ook een paardenheg kopen, de ideale natuurlijke afsluiting voor een paardenweide.

Hoogstamfruitbomen
Heimwee naar de smaak van een Jefkespeer of Brabanderskersen? In het aanbod vind je tientallen oude variëteiten die zeer lekker smaken: appel, peer, kers, kriek, pruim, okkernoot, kweepeer, mispel en moerbei.

Loofbomen, knotwilgen en wilgenhut
Een zomereik, winterlinde, boskers of zwarte els zullen prachtig staan in je tuin. De hoogstammige Veldesdoorn is geschikt voor een kleinere tuin en een zegen voor de bijen. Wilgenpoten zijn ideaal voor een nattere bodem. Met bundels wilgentakken bouw je een levende groene speelhut of een schaduwrijk plekje.

Bestellen
Alle informatie over de pakketten en boomsoorten vind je op www.behaagjetuin.be. Bestellen doe je voor 31 oktober 2019 via dezelfde website. Het bestelde plantgoed haal je af op zaterdag 7 december 2019 tussen 9 en 12 uur in de gemeentelijke magazijnen: Beversluis 7, 3110 Rotselaar.
Wens je ondersteuning en advies? Met concrete vragen over je bestelling en de aanplanting in je tuin kun je contact opnemen met je regionaal landschap via haag@rlnh.be of 016 63 59 54.

 

Vertel het verder

Volg Rotselaar op Facebook en Twitter